Petitchef

Curry thailandez de peste

Felul principal
4 porții
5 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se amesteca intr-un castron sucul de limeta, jumatate din sosul de peste si sosul de soia. Se adauga ardeiul iute si pestele si se amesteca bine. Se acopera castronul cu film alimentar si se lasa pestele la marinat timp de 2 ore, in frigider (sau, cel mai bine, peste noapte).
  • Se desface pasta de curry in 2 linguri de lapte de cocos, intr-un castronel. Se da in clocot restul de lapte de cocos, intr-un wok. Se adauga frunze de limeta kafru, alangal, restul de sos de peste, zahar si mixtura de pasta de curry si lapte de cocos. Se fierb ingredientele incet, la foc mic, timp de 10-15 minute.
  • Se adauga bucatelele de peste, cu marinada cu tot, si secontinua fierberea 5 minute, pana ce sunt facute. Se ia wok-ul de pe foc, se adauga frunzele de busuioc si se amesteca rapid. Se orneaza cu firisoare de coaja de limeta si rondele de ardei iute si se serveste curry-ul fierbinte, alaturi de orez fiert. Preparatul se poate servi atat cu tacamuri occidentale, dar si cu betisoare, caz in care orezul este inmuiat in sos si apoi bagat in gura.
  • Vreau sa precizez ca in momentul substituirii ingredientelor ?titulare? cu altele, mai la indemana, calitatile organo-leptice ale preparatului final se vor schimba. Nu vor fi mai rele, sau mai bune, dar vor fi un pic diferite. Preparatul va fi foarte gustos si aromat si cu substituenti, dar nu identic cu varianta initiala. Substitutiile propuse au fost incercate de mine in mai multe randuri si pot garanta ca reteta va functiona.
  • Frunze de limeta kafru se gasesc, congelate, la magazinele chinezesti de la Dragonul Rosu. Ele pot fi aproximate cu 5 fasii de coaja de limeta late de 1 cm, plus 1-2 foi de dafin.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Curry samosas
Curry samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Cum să gătim orez thailandez?
Cum să gătim orez thailandez?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Despre conservele de peste Despre conservele de peste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează