Curry cu năut
votează acum
În lista de mâncăruri reconfortante, servim cu plăcere un curry de năut! Servită cu orez, aceasta rețetă parfumată iți va face papilele gustative să călătorească și iți va încălzi stomacul :-) Crezi ca exagerăm? Testează și în curând vei fi cucerit ;-) Mai ales când vezi cât de ușoară este această rețetă cu pașii explicați mai jos ↓
Ingrediente
3
Rețete inrudite
-
Curry cu creveti si lapte de cocos
-
Curry samosas
-
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
-
Naut prajit
Preparare
Preparare5 min
Gătire30 min
Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie fierbinte. Adăugați ceapa și usturoiul tocate și gătiți, amestecând din când în când.
Când ceapa devine translucidă se adaugă condimentele: ghimbir, chimion, boia de ardei, curcuma, curry, sare și piper. Se amestecă totul.
Apoi adăugați concentratul de tomate, laptele de cocos și năutul și amestecați. Se lasă la fiert 30 de minute la foc mic, amestecând din când în când.
Se servește cu orez și se presară coriandru tocat. Puneți deasupra un sfert de lime și gata!
Observații
Putem înlocui laptele de cocos?
Puteți înlocui laptele de cocos cu smântână vegetală sau cu smântână clasică.
Cu ce să însoțim curry de năut?
Puteți însoți curry de năut cu orez, bulgur sau quinoa, de exemplu.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!