Se curata bine pipotele si inimile. Se taie pipotele bucati mai mici. Se oparesc in apa clocotita 2 minute, apoi se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se scurg din nou.
Cartofii se sterg bine de apa, prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se incinge uleiul intr-o cratita, sau tigaie mare, la foc mic-mediu. Se adauga ceapa, usturoiul, semintele de chimion si coriandrul macinat. Se amesteca si se gateste ceapa 5-6 minute, sau pana se inmoaie, amestecand frecvent.
Mixtura nu trebuie sa fie apoasa, iar ceapa trebuie sa fie foarte moale si aurie, nu sa se prajeasca.
Se adauga ardeiul iute, boia dulce si iute, dafin, garam masala, ghimbir, curcuma, pasta de rosii si 2/3 cana cu apa. Se amesteca bine si se acopera cratita. Se gateste mixtura 5-7 minute, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
Se adauga amestecul de pipote si inimi. Se sareaza si se pipereaza. Se amesteca bine. Se adauga apa, exact atat cat ingredientele sa fie acoperite. Se da in clocot molcom, la foc mic. Se acopera cratita si se gatesc ingredientele 20 de minute.
Se adauga cartofii, se completeaza cu apa, cat sa fie acoperiti, se amesteca si se continua alte 20-25 de minute, pana ce pipotele si inimile sunt fragede, iar cartofii s-au facut. Se inlatura capacul sis e continua fierberea molcoma pana ce sosul se reduce, iar curry-ul are consistenta dorita. Se adauga coriandrul tocat, se potriveste de sare si piper si se amesteca. Se serveste curry-ul fierbinte, ca atare sau cu lipii nedospite.
Comentarii:
EXCELENT!