Ca de obicei, incepem prin a spala carnea in apa rece, o stergem cu prosoape de hartie si o taiem cubulete potrivite pentru o inghititura.
Ceapa o curatam si o tocam marunt. Scoatem din cutie laptele de cocos.Pregatim un wok, il punem pe foc, incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata marunt. Sotam cateva minute, doar atat cat trebuie sa-si schimbe putin culoarea .Punem apoi orezul si prajim 2-3 minute la foc iute.
Adaugam 1 cana de apa fierbinte si laptele de cocos si lasam sa dea in clocot .Dam focul mic, si lasam sa firba orezul in lapte si apa, atat timp cat recomanda producatorul orezului.
A fost nevoit sa-l tin pe foc 16 minute. Daca apa scade, mai adaugati apa firbinte pana cand orezul se fierbe si o incorporeaza.
Cand orezul e fiert bine, punem peste wok un capac si lasam orezul sa mai stea in aburii formati, pana cand vom gati carnea.Intro alta tigaie, punem restul de ulei, il incingem si adaugam 2 lingurite de pasta de curry rosu.
Amestecam bine pana omogenizam amestecul, dupa care adaugam carnea de pasare. Prajim carnea, amestecand continuu in tigaie, omogenizand astfel si pasta de curry cu carnea. Asezonam cu sare si piper, dupa preferinte.
Cand carnea e prajita, putem gusta o bucatica si in caz ca mai e nevoie de a completa un ingredient, e timpul s-o facem. A mai pus 2 lingurite de pasta de curry rosu, pentru ca noua ne place mai picant!Cand consideram ca e pe gustul nostru carnea, putem verifica si orezul. Il asezonam dupa gust, il afanam cu o furculita, il punem intro forma, ce se va folosi la montajul farfuriei.
Comentarii:
In sfarsit o reteta explicata bine si care are sens. O singura problema: de unde luam noi curry rosu?
Interesant
Sublim
ARATA F BINE