Curry de pui cu lapte de cocos…hmmm nu stiu daca este exact reteta clasica de curry de pui,insa cu siguranta a fost pe gustul nostru,ne-a placut si o vom repeta de cate ori vom avea ocazia. Ideea acestei retete a plecat de la o banala conserva de lapte de cocos,cumparata initial (la una din ofertele din LIDL) din curiozitate fara o destinatie precisa.Lucrurile s-au schimbat insa cand am desfacut conserva si am gustat din laptele de cocos care avea un gust delicios ,o aroma deosebita si atunci am hotarat c
Ceapa tocata si usturoiul se adauga peste uleiul incins in prealabil,si se lasa sa se caleasca (fara a se arde),adaugam apoi cubuletele de pui si lasam totul pe foc amestecand din cand in cand. Cand puiul a prins putina culoare am adaugat sosul de soia,curry si putina apa (cat sa acopere carnea ) si am lasat la fiert. Daca este nevoie se mai adauga apa pe masura ce fierb ingredientele. Cand carnea este aproape fiarta (mai mult de 80%) am adaugat si laptele de cocos,care a si ingrosat mancarea si sosul a devenit de o consistenta cremoasa.
Pentru ca am avut 2 feluri de orez si pentru ca preparatul este usor albicios,am decis sa folosesc atat orez alb (la punga ) cat si orezul rosu pe care il aveam. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se serveste curry-ul de pui impreuna cu cele 2 feluri de orez si arata ca in imaginea de mai jos!
Pofta buna!
Pentru mai multe retete si sugestii va astept pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com
Comentarii:
Multumesc f. mult pentru minunatele retete, sunt de departe mult mai sanatoase si mai gustoase ca cele de pe piata, multumesc
Sublim