Spalati si scurgeti mazarea. Spalati ciupercile si taiati-le bucatele mici cam de jumatate de deget. Curatati chilli-ul, ghimbirul si usturoiul si tocati-le impreuna intr-un mixer. Curatati ceapa si taiati-o marunt. Spalati rosiile, curatati-le de coaja si tocati-le.
Puneti uleiul la incazit intr-o oala de 3 litri, iar cand e cald puneti batonul de scortisoara si cuisoarele. Atentie ca batonul va avea tendinta sa se deschida complet, sa pocneasca violent si sa va stropeasca cu ulei. Adaugati imediat si semintele de chimen, lasati-le sa pocneasca 2-3 secunde apoi puneti ceapa. Caliti-o cam 3 minute, pana devine aurie, apoi adaugati pasta de chilli cu ghimbir si usturoi. Caliti inca un minut.
Adaugati rosiile tocate si caliti pana se inmoaie. Apoi rasturnati in oala ciupercile impreuna cu mazarea. Presarati sare si turmeric. Amestecati bine de mai multe ori si puneti capacul. Dati focul la mic.
Din momentul in care incepe sa fiarba, lasati 10 minute pe foc amestecand ocazional. Apoi dati capacul deoparte ca sa se evapore excesul de apa pana ce mancarea ajunge la consistenta pe care o doriti.
Inainte sa inchideti focul adaugati coriandrul si feniculul macinate precum si piperul cayenne. Mai tineti pe foc 2-3 minute, apoi dati deoparte.
Presarati cu patrunjel proaspat in farfurie si serviti cu mamaliga romaneasca :)
Comentarii:
EXCELENT
Prea multe mirodenii
Imi iau plita mobila si gatesc in Kaufland! (la care ingrediente are...)
Cred ca e grozav acest felo de mancare....numai ca prea multe ingrediente...parerea mea.
Voi incerca aceasta reteta..pare grozava
Baton de scortisoara care pocneste,se desface si stropeste cu ulei? o fi baton de vanilie?