Curatati ciupercile si taiati-le cum doriti. Puneti-le la inmuiat in apa calda cu 1/2 lingurita turmeric 30 minute. Scurgeti-le bine in maini stangandu-le dar nu foarte tare incat sa se zdrobeasca.
Incalziti 2 linguri ulei intr-o tigaie si faceti ciupercile sote, presarand putina sare peste ele. Amestecati frecvent. Tineti pe foc mediu cam 7 minute fara capac. Din cauza ca le-ati inmuiat, ciupercile nu vor mai lasa zeama; deci in loc sa se fiarba in suc propriu se vor face sote. Daca doriti, puteti sa sariti peste faza cu inmuiatul lor si le puteti prepara in tigaie mai mult timp (cam 15 minute) avand in vedere ca vor lasa zeama.
Separat, intr-o oala de 2 litri, puneti celelalte 2 linguri de ulei la incalzit. Cand uleiul e destul de fierbinte dar nu fumega inca, aruncati in el semintele de chimen care vor pocni. Imediat, puneti ceapa si pasta de ghimbir-usturoi. Tineti pe foc mediu aproximativ 3 minute.
Dupa care adaugati piure-ul de rosii. Amestecati. Gatiti inca 4 minute.
Adaugati turmeric, piper cayenne, curry si sare. Gatiti 2 minute. Puneti ciupercile din tigaie. Amestecati.
Separat, intr-o cana, luati faina si turnati cate putina apa peste ea, incetisor ca sa nu faca cocoloase. Amestecati bine toata apa cu faina si turnati-o in oala. Mai fierbeti 5 minute.