Recunoscut pentru continutul redus de grasimi (consumat fara piele), pieptul de pui este o sursa esentiala de proteine slabe, fiind de mare ajutor in lupta impotriva kilogramelor, motiv pentru care este adesea recomandat in curele de slabire.
Pieptul de pui este unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucatarie, asta si pentru pretul accesibil, dar si pentru timpul de gatire si universalitatea retetelor la care poate fi folosit, incepand cu un sandvis sau o salata si terminand cu o friptura simpla, dar delicioasa.
Condimentele pot transforma complet gustul pieptului de pui, iar marinarea va face cu siguranta diferenta. Gatit perfect, pieptul de pui trebuie sa fie moale si suculent.
Pentru pieptul de pui la gratar se recomanda un amestec de coriandru cu ardei iute, chimion si boabe de mustar. Carnea de pui la gratar merge perfect cu legume proaspete fierte sau pe gratar, cu orez sau cartofi natur.
Pentru pieptul de pui facut in tigaie se recomanda folosirea unui condiment, maxim doua. Se pot folosit atat ierburi aromatice proaspete cat si uscate: oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, menta, cimbrisor, ghimbir.
Pentru puiul facut la cuptor se prepara un amestec din patrunjel pisat, cimbru proaspat pisat, sare, piper, usturoi taiat felii peste care sa aruncați un strop de vin alb. Puiul se pune in tava impreuna cu amestecul si in mai putin de 1 h puteti savura o cina delicioasa.
Pentru o nota indiana puteti condimenta puiul cu turmeric si garam masala si il puteti baga la cuptor. Deasupra se poate turna un sos de smantana.
Indiferent cum este gatit si in functie de cele mai bune condimente care sa-i dea gust unic, pieptul de pui este o carne gustoasa.