Obisnuiesc sa fac des aceasta mancarica in perioada de vara, este delicioasa si se poate face foarte bine si fara carne. Este o mancare sanatoasa si o recomand celor care vor sa-si pastreze silueta. Puteti opta pentru varianta in care nu mai caliti deloc legumele si le bagati direct la cuptor. Pieptul spalat si sters l-a condimentat, l-am taiat cubulete si apoi l-am dat la frigider.
A taiat dovleceii cubulete cu ajutorul aparatului . Ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul le-am tocat marunt iar morcovul l-am dat prin razatoare. Cine doreste poate sa decojeasca rosiile care au fost oparite in prealabil. Am calit in uleiul incalzit pe rand : ceapa, usturoiul, apoi carnea, morcovul si la urma ardeiul.
Dupa ce s-au calit legumele am adaugat dovlecelul si la sfarsit rosiile. Am condimentat dupa gust Nu a pus deloc apa ca sa fiarba in sucul de rosii. Jumatate din cantitatea de patrunjel am adaugat-o pe parcurs si restul dupa ce am inchis focul. Se da la cuptor pentru a scadea bine. Se serveste atat calda cat si rece cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.
Eu pun 1 kg de rosii pentru ca imi place acrisoara, la fel fac si orezul cu rosii. Evident ca puteti folosi mai putine. In farfurie nu e niciun piept intreg este o gramada de piept cubulete.
Comentarii (57):
Super gustoasa si sanatoasa :)
Eu pun 1 kg de rosii pentru ca imi place acrisoara, la fel fac si orezul cu rosii. Evident ca puteti folosi mai putine. In farfurie nu e niciun piept intreg este o gramada de piept cubulete.
A ie3esit extrem de gustoasaa cu 4-5 rosii medii
In loc de piept pui am pus cotlet porc in prealabil facut un pic la gratar. Super
SUPEER!!
Buna!
E FOARTE BUNA AM FACUTO SI MIIA PLACUT ENORM...INCERCATI SI VOI......FELICITARI DE ACEASTA RETETA
Iese foarte gustoasa, chiar si fara piept de pui.
FOARTE BUNA
Sanatate pe muchie de... dovlecel!