Dovleceii taiati cubulete se calesc, in ulei,dupa care se scot deoparte,intr-un castron. Apoi,in aceeasi cratita vinetele,dupa care se calesc si ele in ulei,pana se moaie usor.
Urmeaza ceapa tocata,ardeiul si ardeiul iute care se calesc si ele in aceasi cratita,cu ulei pana ceapa devine aurie se amesteca toate cele dinainte in cratita,se adauga rosiile taiate si ele cuburi,se lasa se se lege sosul,apoi se adauga branza,busuiocul si mararul.
Daca doriti se poate da la cuptorul incins pentru 15 minute.Avand cratitile mele nu mai fac aceasta operatie.
Se adauga alti 2 catei de usturoi maruntiti,asta daca doriti,2 linguri de ulei de masline ,se potriveste de sare,pipersi se presara cu parmezan ras si patrunjel se serveste ca atare cu smantana sau iaurt sau ca si garnitura la o friptura.
Comentarii (15):
Super. Nu ma asteptam sa fie asa buna.
Delicioasa
E gustoasa
Parcă se vrea a fi de post. Ce caută brinza aici?
Excelenta reteta!!!
SUPER TARE
Si dovlecei se pot gati gustos si in multe feluri nici nu amstiut ca sint atitea retete nu numai pane
Excelent
Excelenta reteta!
Eu nu-i mai pun parmezan si ii mai pun p lingurita de Vegeta de legume!
Multumesc !
NU AM PREGATITT-O DAR O VOI INCERCA CU SIGURANTA ...NU ARE DE CE SA NU FIE BUNA . ESTE DE SEZON.