Mancare de vinete cu ardei copti

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Vinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand s-au racit se curata de coaja pastrandu-se zeama de la ardei. Vinetele se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Vinetele si ardeii se taie fasii de grosimea unui deget.
  • Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie felii subtiri. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei incins. Asezam intr-un vas adanc : putina ceapa calita, un rand de rosii, apoi vinete, patrunjel tocat, ardei copti si tot asa pana terminam toate ingredientele.
  • Peste fiecare rand asezat presaram putina vegeta si piper. Deasupra turnam zeama scursa de la ardeiii copti si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra. Este o mancarica excelenta pe care eu o indragesc foarte mult.Se aseamana cu zacusca si se poate face si iarna cu vinete si ardei congelati. Este buna atat rece cat si calda, servita cu paine proaspata din cuptor.
JJoujou

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Cris

Super.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bune,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

am gătit această rețetă
abuz

Rareș

Totul e bine pînă cănd nu apare VEGHETA, nu merită nici urmă de a ei să fie într-o bucătărie SĂNĂTOASĂ!!!

abuz

anonymous

O mancare delicioasa ......f. potrivita in perioada postului.Felicitari!!!

abuz

anonymous

F.buna

abuz

anonymous

Buonissima

abuz

anonymous

Super buna mi-a placut

abuz

anonymous

Reteta super gustoasa!

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

Miaaaam ce bunatate!!!!!!!!!!!!!!

abuz
  • pagina 1 / 2