Vinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand s-au racit se curata de coaja pastrandu-se zeama de la ardei. Vinetele se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Vinetele si ardeii se taie fasii de grosimea unui deget.
Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie felii subtiri. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei incins. Asezam intr-un vas adanc : putina ceapa calita, un rand de rosii, apoi vinete, patrunjel tocat, ardei copti si tot asa pana terminam toate ingredientele.
Peste fiecare rand asezat presaram putina vegeta si piper. Deasupra turnam zeama scursa de la ardeiii copti si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra. Este o mancarica excelenta pe care eu o indragesc foarte mult.Se aseamana cu zacusca si se poate face si iarna cu vinete si ardei congelati. Este buna atat rece cat si calda, servita cu paine proaspata din cuptor.
Comentarii (13):
Super.
Bune,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Totul e bine pînă cănd nu apare VEGHETA, nu merită nici urmă de a ei să fie într-o bucătărie SĂNĂTOASĂ!!!
O mancare delicioasa ......f. potrivita in perioada postului.Felicitari!!!
F.buna
Buonissima
Super buna mi-a placut
Reteta super gustoasa!
F buna
Miaaaam ce bunatate!!!!!!!!!!!!!!