Piept de pui cu lamaie la cuptor

Felul principal
4 porții
Ușor
1 h 10 m
226 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 7.79 (1.95€/porție)

Preparare

Preparare10 min
Gătire1 oră
  • Am spalat pieptul de pui bine si l-am tamponat bine cu un servetel. Am asezat pieptul intr-un vas, l-am stropit cu putin ulei de masline. Am presarat peste pieptul de pui sare, piper, cimbrul si oregano si l-am frecat bine.
    Intr-un vas ceramic termorezistent am turnat vinul si am asezat pieptul de pui.
    Am luat lamaia si am taiat-o in sferturi, iar sferturile in doua. Printre bucatiile de piept am asezat feliutele de lamaie si catei de usturoi zdrobiti.
    Am dat vasul la cuptor, temperatura de 200 grade Celsius, pana ce pieptul s-a rumenit.
    Pieptul de pui gatit cu lamaie si cimbru este fraged si aromat.

    Update:
    sursa retetei " Piept de pui cu lamaie la cuptor": Barefoot Contessa (http://www.barefootcontessa.com) - Lemon Chicken Breast (Serves 4), 2010
    reteta publicata si in : Barefoot Contessa, How Easy is That?,de Ina Garten, Clarkson Potter/Publisher

    Oregano merge bine combinat cu cimbru, ,rozmarin si salvia ...impreuna compun chiar un mix de ierburi italian!(asta o scrie Tony Hill in cartea sa "The Spices Lover's Guide to Herbs &Spices" )
    oregano si cimbru apar impreuna si in combatia de Za' atar, sau am vazut si in combatii de Herbes de Provence, Bouquet Garni,amestecuri pentru gratare(kansas city barbeque)
    Mixul de oregano, cimbru si busuioc e utilizat in bucataria greceasca.
    Oregano si cimbru sunt folosite in condimentarea sosurilor de paste italieniesti, a preparatelor cu carne de porc sau pui.

    *** Tony Hill detine World Marchants Spices, Herbs&Teahouse, din Seattle.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 226Kcal
  • Carbo: 4.4g
  • Grăsimi: 6.2g
  • Grăsimi sat.: 1.4g
  • Proteine: 34g
  • Fibre: 2.1g
  • Zahăr: 1.9g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (184g)
andreKitchenAndreKitchen

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super delicios

am gătit această rețetă
abuz

verban_valus

BUN DE TOT...

am gătit această rețetă
abuz

John_

Amaratul ala de piept tot atos, fad si tare va iesi, cu toate cartile citate. Habarnamistii care dau stelute "fara numar", sunt vai de capul lor in ale bucatariei.Nu irositi pieptul de pui si timpul cu reteta asta!

abuz

anonymous

Gustoasa simpla,

abuz

Gina53

Reteta simpla si sigur gustoasa .

abuz

anonymous

Vezi-ti de treaba si nu mai fa misto de noi aici cu asemenea "retete"! Rusine!

abuz

anonymous

Am modificat un pic reteta ... am condimentat puiul cu chili busuioc sare si usturoi granulat apoi l-am rumenit putin in tigaia care a fost unsa cu putin unt pe ambele parti si l-am aruncat intr-o tava cu smantana cu usturoi si cascaval ras peste ! astept sa scot tava din cuptor sa vad ce-o iesii :D

abuz

anonymous

Delicios!

abuz

anonymous

Ce porcarie de reteta!am stricat carnea degeaba.sa nu faceti asa ceva.nu stiu cine face misto de oameni

abuz

anonymous

Foarte bun chiar acum il prepar

abuz
  • pagina 1 / 2