Am spalat pieptul de pui bine si l-am tamponat bine cu un servetel. Am asezat pieptul intr-un vas, l-am stropit cu putin ulei de masline. Am presarat peste pieptul de pui sare, piper, cimbrul si oregano si l-am frecat bine. Intr-un vas ceramic termorezistent am turnat vinul si am asezat pieptul de pui. Am luat lamaia si am taiat-o in sferturi, iar sferturile in doua. Printre bucatiile de piept am asezat feliutele de lamaie si catei de usturoi zdrobiti. Am dat vasul la cuptor, temperatura de 200 grade Celsius, pana ce pieptul s-a rumenit. Pieptul de pui gatit cu lamaie si cimbru este fraged si aromat.
Update: sursa retetei " Piept de pui cu lamaie la cuptor": Barefoot Contessa (http://www.barefootcontessa.com) - Lemon Chicken Breast (Serves 4), 2010 reteta publicata si in : Barefoot Contessa, How Easy is That?,de Ina Garten, Clarkson Potter/Publisher
Oregano merge bine combinat cu cimbru, ,rozmarin si salvia ...impreuna compun chiar un mix de ierburi italian!(asta o scrie Tony Hill in cartea sa "The Spices Lover's Guide to Herbs &Spices" ) oregano si cimbru apar impreuna si in combatia de Za' atar, sau am vazut si in combatii de Herbes de Provence, Bouquet Garni,amestecuri pentru gratare(kansas city barbeque) Mixul de oregano, cimbru si busuioc e utilizat in bucataria greceasca. Oregano si cimbru sunt folosite in condimentarea sosurilor de paste italieniesti, a preparatelor cu carne de porc sau pui.
*** Tony Hill detine World Marchants Spices, Herbs&Teahouse, din Seattle.
Amaratul ala de piept tot atos, fad si tare va iesi, cu toate cartile citate. Habarnamistii care dau stelute "fara numar", sunt vai de capul lor in ale bucatariei.Nu irositi pieptul de pui si timpul cu reteta asta!
Am modificat un pic reteta ... am condimentat puiul cu chili busuioc sare si usturoi granulat apoi l-am rumenit putin in tigaia care a fost unsa cu putin unt pe ambele parti si l-am aruncat intr-o tava cu smantana cu usturoi si cascaval ras peste ! astept sa scot tava din cuptor sa vad ce-o iesii :D
Comentarii (17):
Super delicios
BUN DE TOT...
Amaratul ala de piept tot atos, fad si tare va iesi, cu toate cartile citate. Habarnamistii care dau stelute "fara numar", sunt vai de capul lor in ale bucatariei.Nu irositi pieptul de pui si timpul cu reteta asta!
Gustoasa simpla,
Reteta simpla si sigur gustoasa .
Vezi-ti de treaba si nu mai fa misto de noi aici cu asemenea "retete"! Rusine!
Am modificat un pic reteta ... am condimentat puiul cu chili busuioc sare si usturoi granulat apoi l-am rumenit putin in tigaia care a fost unsa cu putin unt pe ambele parti si l-am aruncat intr-o tava cu smantana cu usturoi si cascaval ras peste ! astept sa scot tava din cuptor sa vad ce-o iesii :D
Delicios!
Ce porcarie de reteta!am stricat carnea degeaba.sa nu faceti asa ceva.nu stiu cine face misto de oameni
Foarte bun chiar acum il prepar