Se spala pieptul de pui si se pune la fiert intr-o oala cu 2- 2, 1/2 l apa cu putina sare, se ia spuma... toate legumele se curata si se taie dupa preferinta , se adauga la pieptul de pui, se lasa la fiert 30 min, dupa care se scoate pieptul de pui si se adauga orezul spalat si se mai fierbe 10 min... Intre timp taiem pieptul de pui fasii, apoi adaugam la ciorba, acrim cu zeama de lamaie si mai potrivim cu sare, se ia vasul de pe foc. Lasam sa stea 5-10 min si se drege cu galbenusurile batute cu smantana si subtiata cu ciorba. Servim cu verdeata taiata marunt, ca sa aibe un gust mai placut in timpul fierberii se pune la ciorba coaja de lamaie intreaga, incercati, da o aroma placuta ciorbei... Enjoy!
2 radacini de patrunjel? = ca 150 g morcov 50 g? = o jumatate de sfartecanie de morcovel Un piept de pui mare poate avea oricand min 0,5 kg! Cata apa se pune pana la urma? Prin "coaja de lamaie" sa inteleg o lamaie, nu mica, taiata felii, eventual jumatati? iar felitele de lamaie se pun la sfarsit!
Ciorba foarte gustoasă, daaa ce caută acreala în ea? eu ştiu că aia acră e deja borş, şi atunci se acreşte cu borş ! Deci e BORŞ, iar aia a la grec e acrită cu iaurt şi la urmă se pune verdeaţă tocată. Cel puţin aşa ne-au servit-o în Grecia la mama ei acasa
Si eu fac dar prefer ceapa in locul telinei si a radacinei de patrunjel. M-a amuzat un comentariu in care se spunea ca daca ciorba e acra inseamna ca e bors si deci trebuie acrita cu bors. Nimic mai fals! Ciorba (nu vorbim doar de aceasta reteta) poate fi acrita cu ce vrea fiecare, lamaie, sare de lamaie, otet, zeama de varza murata, corcoduse, prune verzi, agurida etc, sau se poate lasa neacrita sau doar cu acreala rosiilor iar in cazul in care se acreste cu bors atunci da, i se poate spune bors de ce se vrea, de legume, de gaina, de porc, de vacuta, de miel, de curcan, de perisoare, de peste etc. Ma amuza ca fetele astea se cred mari gospodine si posteaza niste aberatii mai mari decat ele si sunt convinse ca au perfecta dreptate si nu accepta sa le contrazici.
Ciorba de pui greceasca originala :dupa ce au fiert legumele si carnea se bat spuma 2 albusuri cu zeama de lamaie si se adauga un pic din supa , apoi se toarna continutul in oala si se mai lasa un pic la fiert . se mai adauga zeama de lamaie daca va place mai acra.
Comentarii (35):
Foarte gustoaså si usor de fåcut .
2 radacini de patrunjel? = ca 150 g morcov 50 g? = o jumatate de sfartecanie de morcovel Un piept de pui mare poate avea oricand min 0,5 kg! Cata apa se pune pana la urma? Prin "coaja de lamaie" sa inteleg o lamaie, nu mica, taiata felii, eventual jumatati? iar felitele de lamaie se pun la sfarsit!
F buna bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Ciorba foarte gustoasă, daaa ce caută acreala în ea? eu ştiu că aia acră e deja borş, şi atunci se acreşte cu borş ! Deci e BORŞ, iar aia a la grec e acrită cu iaurt şi la urmă se pune verdeaţă tocată. Cel puţin aşa ne-au servit-o în Grecia la mama ei acasa
Din cate stiu (si am facut si eu) ciorba a la grec se drege la final cu iaurt...insa cu smantana imi place si mie mai mult
O ciorba tare buna
Si eu fac dar prefer ceapa in locul telinei si a radacinei de patrunjel. M-a amuzat un comentariu in care se spunea ca daca ciorba e acra inseamna ca e bors si deci trebuie acrita cu bors. Nimic mai fals! Ciorba (nu vorbim doar de aceasta reteta) poate fi acrita cu ce vrea fiecare, lamaie, sare de lamaie, otet, zeama de varza murata, corcoduse, prune verzi, agurida etc, sau se poate lasa neacrita sau doar cu acreala rosiilor iar in cazul in care se acreste cu bors atunci da, i se poate spune bors de ce se vrea, de legume, de gaina, de porc, de vacuta, de miel, de curcan, de perisoare, de peste etc. Ma amuza ca fetele astea se cred mari gospodine si posteaza niste aberatii mai mari decat ele si sunt convinse ca au perfecta dreptate si nu accepta sa le contrazici.
Ciorba de pui greceasca originala :dupa ce au fiert legumele si carnea se bat spuma 2 albusuri cu zeama de lamaie si se adauga un pic din supa , apoi se toarna continutul in oala si se mai lasa un pic la fiert . se mai adauga zeama de lamaie daca va place mai acra.
O CIORBITA FOARTE GUSTOASA , OIGINALA SI PLACUT AROMATA SI DE LA LAMAIE DAR SI DE LA LEGUME SI SMANTANA .
Felicitari!