Petitchef

Ciorba de pui a la grec

Antreuri
6 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se spala pieptul de pui si se pune la fiert intr-o oala cu 2- 2, 1/2 l apa cu putina sare, se ia spuma... toate legumele se curata si se taie dupa preferinta , se adauga la pieptul de pui, se lasa la fiert 30 min, dupa care se scoate pieptul de pui si se adauga orezul spalat si se mai fierbe 10 min... Intre timp taiem pieptul de pui fasii, apoi adaugam la ciorba, acrim cu zeama de lamaie si mai potrivim cu sare, se ia vasul de pe foc. Lasam sa stea 5-10 min si se drege cu galbenusurile batute cu smantana si subtiata cu ciorba.
    Servim cu verdeata taiata marunt, ca sa aibe un gust mai placut in timpul fierberii se pune la ciorba coaja de lamaie intreaga, incercati, da o aroma placuta ciorbei... Enjoy!


Poze

Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec - poza 2
Ciorba de pui a la grec - poza 3

Întrebări:




Comentarii (35):

tarsen, 13/07/2022

Foarte gustoaså si usor de fåcut .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/04/2017

2 radacini de patrunjel? = ca 150 g morcov 50 g? = o jumatate de sfartecanie de morcovel Un piept de pui mare poate avea oricand min 0,5 kg! Cata apa se pune pana la urma? Prin "coaja de lamaie" sa inteleg o lamaie, nu mica, taiata felii, eventual jumatati? iar felitele de lamaie se pun la sfarsit!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
26/11/2016

F buna bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/03/2015

Ciorba foarte gustoasă, daaa ce caută acreala în ea? eu ştiu că aia acră e deja borş, şi atunci se acreşte cu borş ! Deci e BORŞ, iar aia a la grec e acrită cu iaurt şi la urmă se pune verdeaţă tocată. Cel puţin aşa ne-au servit-o în Grecia la mama ei acasa

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
26/06/2014

Din cate stiu (si am facut si eu) ciorba a la grec se drege la final cu iaurt...insa cu smantana imi place si mie mai mult

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/09/2013

O ciorba tare buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 06/04/2017

Si eu fac dar prefer ceapa in locul telinei si a radacinei de patrunjel. M-a amuzat un comentariu in care se spunea ca daca ciorba e acra inseamna ca e bors si deci trebuie acrita cu bors. Nimic mai fals! Ciorba (nu vorbim doar de aceasta reteta) poate fi acrita cu ce vrea fiecare, lamaie, sare de lamaie, otet, zeama de varza murata, corcoduse, prune verzi, agurida etc, sau se poate lasa neacrita sau doar cu acreala rosiilor iar in cazul in care se acreste cu bors atunci da, i se poate spune bors de ce se vrea, de legume, de gaina, de porc, de vacuta, de miel, de curcan, de perisoare, de peste etc. Ma amuza ca fetele astea se cred mari gospodine si posteaza niste aberatii mai mari decat ele si sunt convinse ca au perfecta dreptate si nu accepta sa le contrazici.

(3) (0) Abuz
29/12/2015

Ciorba de pui greceasca originala :dupa ce au fiert legumele si carnea se bat spuma 2 albusuri cu zeama de lamaie si se adauga un pic din supa , apoi se toarna continutul in oala si se mai lasa un pic la fiert . se mai adauga zeama de lamaie daca va place mai acra.

(0) (0) Abuz
ioana_m2014_1_2_3_4
ioana_m2014_1_2_3_4, 31/01/2015

O CIORBITA FOARTE GUSTOASA , OIGINALA SI PLACUT AROMATA SI DE LA LAMAIE DAR SI DE LA LEGUME SI SMANTANA .

(0) (0) Abuz
15/01/2015

Felicitari!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează