Petitchef

Ciorba de pui a la 'grec

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se spala pieptul de pui, se curata de piele si se taie cubulete. Intre timp se curata ceapa, se taie solzisori si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Morcovul, patrunjel-ul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare apoi se adauga peste ceapa ce a devenit sticloasa.
  • Se amesteca bine sa nu se arda si in momentul in care s-au inmuiat legumele se adauga apa. Se amesteca si se mai lasa cateva minute pana cand incepe sa fiarma apoi se adauga cubuletele de carne sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba.
  • Dupa ce a fiert carnea se adauga orezul si se lasa in continuare sa fiarba. Intre timp intr-un bol incapator se bat bine galbenusurile cu zeama de lamaie stoarsa si apoi se adauga smantana. Se pun pe rand cateva polonice de ciorba fierbinte (5-6) peste acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic ca sa nu se "branzeasca" compozitia.
  • Turnati totul in oala cu ciorba, incet si amestecand tot timpul. Se lasa pe foc ic inca 10 minute sa capete consistenta ciorba (de la galbenusuri), apoi se stinge focul si se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu smantana suplimentara dupa gust si cu ardei iute.


Întrebări:




Comentarii (36):

04/01/2016

Nu puneti zeama de la o lamaie intreaga, asa cum precizeaza reteta. Gresit! Ciorba se acreste prea mult. Atentie la detalii, "Petitchef"!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
25/08/2015

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/08/2015

DE FIECARE DATA SPUN CA FAC ACEASTA CIORBA DAR NU AM CURAJ SPER CA DE DATA ASTA SA -MI IAU CURAJUL NECESAR SA INCERC

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
vioricanitu, 03/06/2015

BUNA!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/06/2015

Ff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/09/2013

Super!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/09/2019

Fiecare cu reteta lui

(0) (0) Abuz
26/08/2016

Scrii "2 buc piept de pui" pt ca, daca ai scrie 2 piepti de pui, te-ar duce gandul la alti piepti si ti-ar fi jena. E drept ca jena ar fi nejustificata dar subconstientul tau te da de gol!

(0) (2) Abuz
22/02/2016

E gustoasa, mie imi place, o pregatesc mereu !

(0) (0) Abuz
22/02/2016

Dupa ce pui smantana si galbenusurile, nu se mai fierbe ciorba ca altfel va iesi o branzitura de pomina!

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează