Se spala pieptul de pui, se curata de piele si se taie cubulete. Intre timp se curata ceapa, se taie solzisori si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Morcovul, patrunjel-ul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare apoi se adauga peste ceapa ce a devenit sticloasa.
Se amesteca bine sa nu se arda si in momentul in care s-au inmuiat legumele se adauga apa. Se amesteca si se mai lasa cateva minute pana cand incepe sa fiarma apoi se adauga cubuletele de carne sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a fiert carnea se adauga orezul si se lasa in continuare sa fiarba. Intre timp intr-un bol incapator se bat bine galbenusurile cu zeama de lamaie stoarsa si apoi se adauga smantana. Se pun pe rand cateva polonice de ciorba fierbinte (5-6) peste acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic ca sa nu se "branzeasca" compozitia.
Turnati totul in oala cu ciorba, incet si amestecand tot timpul. Se lasa pe foc ic inca 10 minute sa capete consistenta ciorba (de la galbenusuri), apoi se stinge focul si se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu smantana suplimentara dupa gust si cu ardei iute.
Scrii "2 buc piept de pui" pt ca, daca ai scrie 2 piepti de pui, te-ar duce gandul la alti piepti si ti-ar fi jena. E drept ca jena ar fi nejustificata dar subconstientul tau te da de gol!
Comentarii (36):
Nu puneti zeama de la o lamaie intreaga, asa cum precizeaza reteta. Gresit! Ciorba se acreste prea mult. Atentie la detalii, "Petitchef"!
Foarte buna
DE FIECARE DATA SPUN CA FAC ACEASTA CIORBA DAR NU AM CURAJ SPER CA DE DATA ASTA SA -MI IAU CURAJUL NECESAR SA INCERC
BUNA!!!
Ff buna
Super!!
Fiecare cu reteta lui
Scrii "2 buc piept de pui" pt ca, daca ai scrie 2 piepti de pui, te-ar duce gandul la alti piepti si ti-ar fi jena. E drept ca jena ar fi nejustificata dar subconstientul tau te da de gol!
E gustoasa, mie imi place, o pregatesc mereu !
Dupa ce pui smantana si galbenusurile, nu se mai fierbe ciorba ca altfel va iesi o branzitura de pomina!