Se taie ceapa solzisori se pune intr-o oala la calit in uleiul incins in prealabil. Intre timp se taie ardeiul cubulete, morocvul, telina si patrunjelul se dau pe razatoarea mare.
Cand ceapa a inceput sa devina cristalina se pun si cubuletele de ardei si legumele rase amestecandu-se pana cand se inmoaie apoi se pun 2 litri de apa. Bucatile de spate se spala, se taie in jumatate si se pun in oala la fiert peste legume.
Se adauga sare si piper dupa gust. Cand incepe se se inmoaie carnea se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa in continuare pe foc pana cand se fierb si cartofii, se drege de sare si piper dupa gust. Se spala orezul si se pune in oala la fiert.
Se toaca marunt verdeturile, se amesteca cu frunzulitele de cimbru si se toarna in ciorba. Se stinge focul si se lasa oala acoperita aproximativ 15 minute inainte de a se servi alaturi de o lingurita de smantana si un ardei iute.
Trebuie de apreciat macar intentia,ca fiecare m-ai pune dupa cum este gustul ,are sau nu frigider ,o face ca sa o consumi pe loc sau si pentru a doua zi ,si pot continua .
Nu e ok. Ca sa fie o ciorba buna trebuie sa aiba putina aciditate, si, bun, nu folosesti bors sau altceva de acrit , dar 1-2 rosii puteai sa pui si atunci s-ar fi schimbat ecuatia, ar fi avut gust de ciorba. Mai spunea cineva sa nu mai calim zarzavatul la ciorbe, da, are dreptate pe jumatate; la ciorbele de carne intr-adevar nu este nevoie sa se caleasca zarzavatul(atentie, e vorba de calit nu de prajit) dar la cele de legume este ok. La ciorba ta ai pus prea putina ceapa, este deajuns un morcov mai maricel si doua cepe neaparat, daca e mai mare oala atunci se mai suplimenteaza. Am vazut ca aproape toate puneti la ciorbe doar o ceapa dar multi morcovi, telina, albitura. Eu nu pun decat 2-3 cepe, 1morcov mai mare, un ardei gras si 2-3 rosii si-mi ies niste ciorbe exceptionale. Telina si albitura nu pun decat la supele limpezi unde le pun intregi si le scot dupa ce au fiert. Nu-mi mai place ca pui orez in ciorba in loc de fidea sau zdrente de ou; orezul se face zob la fiert si lasa un aspect de terci. Si a mai observat o doamna un detaliu foarte important: nu ai spumat carnea si nu este deloc in regula, eu nu as manca asa ceva. Revizuieste si repeta ciorba tinand cont de comentarii si ai sa vezi diferenta. Daca esti foarte orgolioasa probabil ca o sa te superi si o sa stergi comentariul, daca nu, inseamna ca ai o minte deschisa care accepta critica cu scopul de a invata si a te perfectiona.
Unde sunt rosiile,borsul? Dragelor renuntati la calitul cepei la ciorbe si nunumai,face rau la stomac.Sa nu va vaietati ca faceti ulcer peste ani.Era sa uit de leustean ,este cireasa de pe tort la ciorbe.
Comentarii:
Doamna constanta_s2014 are dreptate de la prima pana la ultima litera.
Trebuie de apreciat macar intentia,ca fiecare m-ai pune dupa cum este gustul ,are sau nu frigider ,o face ca sa o consumi pe loc sau si pentru a doua zi ,si pot continua .
Nu e ok. Ca sa fie o ciorba buna trebuie sa aiba putina aciditate, si, bun, nu folosesti bors sau altceva de acrit , dar 1-2 rosii puteai sa pui si atunci s-ar fi schimbat ecuatia, ar fi avut gust de ciorba. Mai spunea cineva sa nu mai calim zarzavatul la ciorbe, da, are dreptate pe jumatate; la ciorbele de carne intr-adevar nu este nevoie sa se caleasca zarzavatul(atentie, e vorba de calit nu de prajit) dar la cele de legume este ok. La ciorba ta ai pus prea putina ceapa, este deajuns un morcov mai maricel si doua cepe neaparat, daca e mai mare oala atunci se mai suplimenteaza. Am vazut ca aproape toate puneti la ciorbe doar o ceapa dar multi morcovi, telina, albitura. Eu nu pun decat 2-3 cepe, 1morcov mai mare, un ardei gras si 2-3 rosii si-mi ies niste ciorbe exceptionale. Telina si albitura nu pun decat la supele limpezi unde le pun intregi si le scot dupa ce au fiert. Nu-mi mai place ca pui orez in ciorba in loc de fidea sau zdrente de ou; orezul se face zob la fiert si lasa un aspect de terci. Si a mai observat o doamna un detaliu foarte important: nu ai spumat carnea si nu este deloc in regula, eu nu as manca asa ceva. Revizuieste si repeta ciorba tinand cont de comentarii si ai sa vezi diferenta. Daca esti foarte orgolioasa probabil ca o sa te superi si o sa stergi comentariul, daca nu, inseamna ca ai o minte deschisa care accepta critica cu scopul de a invata si a te perfectiona.
Unde sunt rosiile,borsul?
Dragelor renuntati la calitul cepei la ciorbe si nunumai,face rau la stomac.Sa nu va vaietati ca faceti ulcer peste ani.Era sa uit de leustean ,este cireasa de pe tort la ciorbe.
Si spuma lasata de carne cu se ia?
Ardei iute la o ciorba neacrita si combinatia cartofi-orez sunt cam de prost gust, si la propriu si la figurat!
De unde ai luat reteta? e super oau bravo tie!!!!
Belea