Ne place să pregătim hummus. O rețetă ușor de făcut cu ajutorul celui mai bun prieten al nostru, blenderul ;-) Și pentru a adăuga și mai multe arome, încorporăm lămâi confiate. Vei vedea că aromele lor delicate vor aduce o notă de prospețime și delicatețe aperitivului tău! Și nu uitați de bețișoarele de legume sau de pâine pita pentru a vă însoți hummus-ul ;-)
Scurgeți năutul și puneți-l într-un blender păstrând câteva boabe pentru decor.
Adăugați tahini, usturoiul tocat, pulpa lămâii confiate, uleiul de măsline, curry, sarea, piperul, sucul jumătății de lămâie și amestecați până obțineți un amestec omogen.
Gustați și ajustați ingredientele după cum este necesar (în special curry, sare, piper și suc de lămâie).
Puneți hummus-ul într-un bol, adaugați năutul pus deoparte, stropiți cu de ulei de măsline, semințe de susan și voila! Poftă bună !
Ce este tahini? Este pastă de susan. Îl găsești în magazine bio și supermarketuri.
Este hummusul o rețetă vegetariană/vegană? Absolut! Hummus-ul este, de asemenea, foarte bogat în proteine vegetale datorită năutului! Este așadar o rețetă care poate fi ușor integrată într-o dietă vegetariană/vegană.
Este hummusul bun pentru sănătatea ta? Oh da ! Nu numai că conține proteine vegetale așa cum am menționat mai sus, dar este și foarte bogat în fibre, care vor ajuta foarte mult sistemul digestiv, în fiecare zi.
Cu ce pot înlocui lămâia confiată? O poți înlocui cu sucul de la 1 lămâie.
Cum să mănânci hummus? Hummus-ul poate fi savurat ca aperitiv cu bețișoare de legume (morcov, castraveți, dovlecei, ridichi etc.) sau chipsuri. De asemenea, poate fi adăugat la sandvișuri sau poate însoți falafelul.
Cât timp se păstrează humusul? Il poți pastra timp de 4 zile într-un recipient ermetic la frigider.
Pot congela hummusul? Nici o problemă ! Puneți-l într-o cutie ermetică sau într-o pungă de congelator și puneți-l în congelator cu o etichetă datată.