Hummus libanez
Nautul este vedeta! O reteta ce poate fi servita ca aperitiv sau ca gustare, insotita de lipie/paine prajita/ batoane de cruditati ;-)
Ingrediente
Materiale
- blender
Rețete inrudite
-
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
-
Hummus cu lămâie confiată
-
Humus de ardei roșu
-
Falafel din cartofi dulci
Preparare
Puneti nautul, sucul de lamaie, sarea, uleiul de susan si catelul de usturoi decojit in blender.
Amestecati pana cand compozitia devine fina si omogena (cam un minut)
Aranjati hummusul intr-un bol.
Se toarna un pic de ulei de masline deasupra si se presara cu chimen si boia.
Gata, hummusul dvs. libanez se poate servi!
Observații
Nautul : pentru o consistena fina si cremoasa, puteti decoji manual nautul. Acest lucru poate fi plictisitor, dar rezultatul merita tot efortul.
Uleiul de susan : Inlocuieste tahini - ingredientul de baza al hummusului traditional libanez.
Cu ce sa-l mancati? In mod traditional, hummusul este consumat cu paine libaneza sau pita, lipie, dar poate fi foarte bine consumat si cu batoane de legume crude;-)
Depozitarea: Puteti pastra hummusul aprox. 1 saptamana la rece, daca il puneti intr-un borcan borcan etans. Hummusul pus in borcan se acopera cu un strat subtire de ulei de masline pentru a se forma o pelicula protectoare.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Nautul se hidrateaza timp de 24 ore (schimbindu-se apa de citeva ori).
Se fierbe la oala sub presiune 35-40 minute dupa ce oala incepe sa 'fluiere' !