Hummus libanez

Aperitiv
10 porții
Foarte ușor
10 min

Nautul este vedeta! O reteta ce poate fi servita ca aperitiv sau ca gustare, insotita de lipie/paine prajita/ batoane de cruditati ;-)

Ingrediente

10

Materiale

  • blender

Preparare

Preparare5 min
Gătire5 min
  • Hummus libanez - Preparare etapa 1Puneti nautul, sucul de lamaie, sarea, uleiul de susan si catelul de usturoi decojit in blender.
  • Hummus libanez - Preparare etapa 2Amestecati pana cand compozitia devine fina si omogena (cam un minut)
  • Hummus libanez - Preparare etapa 3Aranjati hummusul intr-un bol.
  • Hummus libanez - Preparare etapa 4Se toarna un pic de ulei de masline deasupra si se presara cu chimen si boia.
  • Hummus libanez - Preparare etapa 5Gata, hummusul dvs. libanez se poate servi!

Observații

Nautul : pentru o consistena fina si cremoasa, puteti decoji manual nautul. Acest lucru poate fi plictisitor, dar rezultatul merita tot efortul.

Uleiul de susan : Inlocuieste tahini - ingredientul de baza al hummusului traditional libanez.

Cu ce sa-l mancati? In mod traditional, hummusul este consumat cu paine libaneza sau pita, lipie, dar poate fi foarte bine consumat si cu batoane de legume crude;-)

Depozitarea: Puteti pastra hummusul aprox. 1 saptamana la rece, daca il puneti intr-un borcan borcan etans. Hummusul pus in borcan se acopera cu un strat subtire de ulei de masline pentru a se forma o pelicula protectoare.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

costi1960

Nautul se hidrateaza timp de 24 ore (schimbindu-se apa de citeva ori).
Se fierbe la oala sub presiune 35-40 minute dupa ce oala incepe sa 'fluiere' !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cat timp trebuie fiert nautul si car trebuie sa stea in apa inainte ?

abuz