Nautul : pentru o consistena fina si cremoasa, puteti decoji manual nautul. Acest lucru poate fi plictisitor, dar rezultatul merita tot efortul.
Uleiul de susan : Inlocuieste tahini - ingredientul de baza al hummusului traditional libanez.
Cu ce sa-l mancati? In mod traditional, hummusul este consumat cu paine libaneza sau pita, lipie, dar poate fi foarte bine consumat si cu batoane de legume crude;-)
Depozitarea: Puteti pastra hummusul aprox. 1 saptamana la rece, daca il puneti intr-un borcan borcan etans. Hummusul pus in borcan se acopera cu un strat subtire de ulei de masline pentru a se forma o pelicula protectoare.
Comentarii:
Nautul se hidrateaza timp de 24 ore (schimbindu-se apa de citeva ori).
Se fierbe la oala sub presiune 35-40 minute dupa ce oala incepe sa 'fluiere' !
Cat timp trebuie fiert nautul si car trebuie sa stea in apa inainte ?