Taiati legumele marunt si le caliti cateva minute in uleiul incins. Adaugati bucatile de pui spalate si uscate cu prosoape de hartie si le caliti si pe ele 2 minute.
Adaugati jumatate de cescuta de apa si puneti un capac pe oala. Lasati 10 minute. Dupa cele 10 minute adaugati boiaua, jumatate din patrunjel, condimentele ( knorr, delikat daca folositi sau alt condiment de pui pt supa ) si 2 litri de apa si lasati sa fiarba acoperit cu un capac pe jumatate timp de 30 de minute.
Amestecati galbenusurile cu smantana intr-un castron si turnati 2 polonice din ciorba fierbinte. Amestecati bine si turnati totul inapoi in oala.
Potriviti de sare si piper si adaugati otetul. Tocati restul de patrunjel marunt si adaugati-l in ciorba si luati oala de pe foc.
Eu cred c-a nu este necesar de calit legumele si carnea.E mai sanatos toate ingradientele ferbandule fara Knouri,,boia..Ce e natural e OK!V-a fi o zeama,ciotba adevarata.
De ce atatea chimicale, de ce se prajesc legumele, imi poate spune cineva ce cauta aceste retete aici ,atata timp cat nu au nicio legatura cu bucataria romaneasca de ieri si de azi
Fiind o ciorba cu carne nu este nevoie sa calesti legumele. Nu sunt de acord cu folosirea cubului knorr sau alte adjuvante gen delikat sau vegeta. Sfaturi : 1) mai adauga o ceapa si un litru de apa pentru ca doar 1 ceapa si 2l de apa sunt putin. Nu pune smantana in oala pentru ca a doua zi cand vei incalzi ciorba smantana se va branzi, cel mai bine e sa-si puna fiecare in farfurie la masa cat doreste si daca doreste. Cu acritul ciorbei, aici fiecare acreste cu ce-i place. Mie nu-mi place otetul asa ca acresc cu bors sau lamaie. Ca sa fie intr-adevar ciorba ardeleneasca nu trebuie sa-i lipseasca tarhonul si paprika.
Comentarii (25):
Foarte gustoasa
Deliciu total
I-mi place foarte mult aceste retete dar nu este recomandat si leusteanul verde ;borsul ;cimbrul etc
Eu cred c-a nu este necesar de calit legumele si carnea.E mai sanatos toate ingradientele ferbandule fara Knouri,,boia..Ce e natural e OK!V-a fi o zeama,ciotba adevarata.
Foarte buna
Pentru aroma, bogatia de legume este arhisuficienta, de ce ar fi nevoie de knorr, delikat sau alt condiment de pui ?
Dacă această rețetă este plină de chimicale , soluția este restaurantul unde toate sânt naturale !!!!
Gospodine mai sunteti cand folositi delikat sau knorr ! Ati uitat sa dati gust fara ele ?
De ce atatea chimicale, de ce se prajesc legumele, imi poate spune cineva ce cauta aceste retete aici ,atata timp cat nu au nicio legatura cu bucataria romaneasca de ieri si de azi
Fiind o ciorba cu carne nu este nevoie sa calesti legumele. Nu sunt de acord cu folosirea cubului knorr sau alte adjuvante gen delikat sau vegeta. Sfaturi : 1) mai adauga o ceapa si un litru de apa pentru ca doar 1 ceapa si 2l de apa sunt putin. Nu pune smantana in oala pentru ca a doua zi cand vei incalzi ciorba smantana se va branzi, cel mai bine e sa-si puna fiecare in farfurie la masa cat doreste si daca doreste. Cu acritul ciorbei, aici fiecare acreste cu ce-i place. Mie nu-mi place otetul asa ca acresc cu bors sau lamaie. Ca sa fie intr-adevar ciorba ardeleneasca nu trebuie sa-i lipseasca tarhonul si paprika.