Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon
E categoric ciorba mea preferata.
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Ciorbă vegetariană, parfumată și gustoasă prin excelență
-
Linte cu pulpa de porc
-
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
-
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Preparare
Preparare30 min
Gătire25 min
- Am spalat carnea si am taiat-o cubulete mici – asa imi place mie,nu imi sa vad ditamai bucatile ca niste insule plutitoare prin farfurie. Am pus carnea in apa rece cu o lingurita de sare si am lasat-o sa fiarba, spumand mereu, pana carnea a fost moale si supa era clara.
- Separat, am curatat legumele si le-am dat pe razatoare, apoi le-am calit 10 minute. Morcovii caliti asa au dat o culoare frumoasa ciorbitei. Legumele calite impreuna cu lichidul format le-am peste adaugat carne, si am lasat sa fiarba acoperit, pana ce carnea a fost fiarta.
- Am adaugat sare, piper, vegeta de casa, otet dupa gust si am oprit focul. Am lasat ciorba sa se ohihneasca 15 minute. In timpul asta, am batut ouale intregi cu smantana ( 25 % grasime) si am adaugat tarhonul maruntit.
- Cand ciorba s-a odihnit destul, am dres-o, turnand peste ea amestecul de oua si smantana, peste care am turnat aprox 3oo ml ciorba fierbinte. Aroma tarhonului ma innebuneste !
Observații
Se serveste musai cu ardei iute!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
M
maria_f2019_1_2_3_4_5_6_7_8_9,
20/12/2019
O ciorbă, ca la mama acasă
am gătit această rețetă


