Am spalat carnea si am taiat-o cubulete mici – asa imi place mie,nu imi sa vad ditamai bucatile ca niste insule plutitoare prin farfurie. Am pus carnea in apa rece cu o lingurita de sare si am lasat-o sa fiarba, spumand mereu, pana carnea a fost moale si supa era clara.
Separat, am curatat legumele si le-am dat pe razatoare, apoi le-am calit 10 minute. Morcovii caliti asa au dat o culoare frumoasa ciorbitei. Legumele calite impreuna cu lichidul format le-am peste adaugat carne, si am lasat sa fiarba acoperit, pana ce carnea a fost fiarta.
Am adaugat sare, piper, vegeta de casa, otet dupa gust si am oprit focul. Am lasat ciorba sa se ohihneasca 15 minute. In timpul asta, am batut ouale intregi cu smantana ( 25 % grasime) si am adaugat tarhonul maruntit.
Cand ciorba s-a odihnit destul, am dres-o, turnand peste ea amestecul de oua si smantana, peste care am turnat aprox 3oo ml ciorba fierbinte. Aroma tarhonului ma innebuneste !
Comentarii (20):
O ciorbă, ca la mama acasă
Exact ca la Bistrita !
Foarte buna!
Excelenta
EXCELENT DE BUNA.CORNELIU P.ONESTI-BC.
Foarte buna
Este o mancare de 10 stelute!
Super buna
Super !
Buuuun