Pui la cuptor cu gutui

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Se spala carnea, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se spala gutuile si se elimina cotoarele cu instrumentul ala special, cu gaura in mijloc . Gutuile se taie in felii transversale, nu prea groase. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
  • Intr-o tiagie se incinge 1 lingura unt si uleiul. Se prajeste carnea pe o singura fata, pana ce se rumenesc. Se intorc apoi, si se prajesc si pe partea cealalta.
  • Se dau la cuptor, eu in vasul de lut, pe care il ador, pentru cca. 15 minute. Se lasa, acoperit, in cuptor pana cand pregatim sosul si gutuile.
  • Se calesc feliile de gutui, in lingura de unt ramasa, timp de 5-8 minute pe ambele fete. Dupa ce se inmoaie, se scot si se pastreaza la cald.
  • Se pun la fiert supa de pui si vinul si se inglobeaza smantana; se lasa sa fiarba pana ce sosul isi reduce putin volumul. Se potriveste dupa gust cu sare si piper.
  • Se toarna sosul peste carnea din vas, impreuna cu inelele de gutui si se lasa la cuptor, in vasul neacoperit, pentru inca 8-10 minute. Se serveste cu sos, felii de gutui si o garnitura suplimentara de piureu de cartofi.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

silvia_i2014
silvia_i2014, 24/01/2014

Asta voi face astazi pentru ca mi se pare delicuoasa!

(0) (0) abuz
07/11/2013

Buna...

(0) (0) abuz