Se spala carnea, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se spala gutuile si se elimina cotoarele cu instrumentul ala special, cu gaura in mijloc . Gutuile se taie in felii transversale, nu prea groase. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tiagie se incinge 1 lingura unt si uleiul. Se prajeste carnea pe o singura fata, pana ce se rumenesc. Se intorc apoi, si se prajesc si pe partea cealalta.
Se dau la cuptor, eu in vasul de lut, pe care il ador, pentru cca. 15 minute. Se lasa, acoperit, in cuptor pana cand pregatim sosul si gutuile.
Se calesc feliile de gutui, in lingura de unt ramasa, timp de 5-8 minute pe ambele fete. Dupa ce se inmoaie, se scot si se pastreaza la cald.
Se pun la fiert supa de pui si vinul si se inglobeaza smantana; se lasa sa fiarba pana ce sosul isi reduce putin volumul. Se potriveste dupa gust cu sare si piper.
Se toarna sosul peste carnea din vas, impreuna cu inelele de gutui si se lasa la cuptor, in vasul neacoperit, pentru inca 8-10 minute. Se serveste cu sos, felii de gutui si o garnitura suplimentara de piureu de cartofi.
Comentarii:
Asta voi face astazi pentru ca mi se pare delicuoasa!
Buna...