Piept de pui umplut la cuptor

Felul principal
Foarte ușor
1 h 30 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare50 min
Gătire40 min
  • Cartofii se curata de coaja si se taie felii groase de ca 1/2 cm.Acestea se spala,se zvinta si se amesteca cu ceva ulei in asa fel incit uleiul sa-i cuprinda pe toate partile.
    Ceapa se curata si taie marunt ,la del si usturoiul sis e pune deoparte
  • Pieptii de pui se spala se zvinta bine si li-se taie un buzunar pe mijloc.In feliile de sunca se ruleaza cascavalul si se introduce in pieptul de pui, care in prealabil daca se doreste este bine sa i-se introduca si cite o bucatica de unt frecata cu usturoi,patrunjel si sare.
    Taietura se prinde in scobitori ,iar pieptii de pui se condimenteaza deasupra cu sare si piper.
  • Intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte se incinge cele
    2 ls de grasime si cind acesta este incinsa bine bine,se prajesc pieptii de pui pe amindoua partile,se scot si se pun deoparte.
  • In grasimea ramasa se prajeste ceapa pina se inmoaie si prinde ceva culoare, se adaoga lc de zahar se lasa sa se caramelizeze putin si se adaoga usturoiul, se lasa ca 1 min la prajit si in final se adaoga boia de ardei dulce, asta in cazul in care se doreste.
    Totul se trage deoparte si se poate proceda in felul urmator.
  • Ori se aseaza cartofii peste capa prajita si printre ei Baconul(daca se pune)ori se amestca cartofii cu ceapa prajita.Eu nu i-am amestecat ,desi mi-ar fii placut mai mult,deoarece picilor mei nu le place ceapa prajita.
  • Dupa ce cartofii sint in oala acestia se aseaza in asa fel incit in mijlocul lor sa se faca loc pt. a se aseza pieptii de pui prajiti.
  • Deasupra se toarna supa, se aseaza capacul ,sau o folie de aluminiu si se introduce totul in cuptorul preincins la 220°C,Se lasa ca 30 min cu capac/folie, dupa care se mai lasa fara capac/folie pina ce cartofii si carnea au primit o culoare aurie si crocanta, iar supa a scazut.

Punctează această reţetă

Laura S.Laura S.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Cu mici imbunatatiri... EXCELENTA!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Lc si ls , ce limba ??

abuz

anonymous

Arata f.bine,dar si multe calorii

abuz

anonymous

F bun si rapid de facut !Pofta buna !

abuz

anonymous

Excelent !

abuz

anonymous

Ce reprezinta prescurtarile "lc" si "ls"?

abuz

anonymous

Excelenta!!

abuz

anonymous

Fff buna

abuz