Piepturile de pui se taie pe din doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand a inceput sa fiarba se inlatura bine spuma formata si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari si sare.
Se fierbe la foc moderat pana ce carnea este bine patrunsa.Legumele si carnea se scot pe o farfurie iar zeama rezultata se strecoara .
Carnea se rupe fasii mici se adauga in zeama strecurata se potriveste de gust cu sare si otet se mai da in cateva clocote si se drege cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou. Se asezoneaza la masa cu usturoi si otet dupa gustul fiecaruia.
Nu se face asa. Eu sunt din Rădăuți, de la mama ciorbei acasă, doamna Cornelia Dumitrescu. Trebuie puțin os de la pui care sa dea consistenta supei, usturoiul se infuzează ca la piftie, aducă punem usturoiul pisat într-o strecurătoare, turnam zeama calda și el își lasă aroma în ea fără a se pune acolo cu totul.Sosul sai dressingul e din 3 gălbenușuri și 4 linguri de smântână la o oala de 5l de ciorba. Dregem cu oțet pus tot în amestecul de gălbenuș și smântâna dar puțin pentru ca fiecare își poate adăuga în farfurie la servire. Se bate bine smântână cu gălbenușurile și putina sare,se adaugă zeama fierbinte încet pentru a duce sosul la temperatura ciorbei și a nu se tăia. Se adaugă deodată în oala și se amesteca cu telul foarte bine. Ca sa nu adaugi faina deoarece are carbohidrați, blenduresti legumele fierte întregi, ce aia, morcov, telina, pătrunjel rădăcină, pastarnac. La final se rade un morcov pe răzătoarea mare și se înmoaie în puțin ulei și ii dai drumul în ciorba fără ulei pentru culoare, se poate tăia un gogoșar murat feliuțe deasupra.
Desteapta cu "unde ai invatat romaneste ?" ... E bine spus "pe pieptii soldatilor straluceau decoratiile"?, sau " pe piepturile soldatilor straluceau decoratiile"? Tu unde ai invatat romaneste ? O remarca asemanatoare si pentru cel/cea cu "doua buci". Infantil si dezgustator ! Preparatul pare sa fie foarte bun, seamana mult cu ciorba de burta sau ciocanele. O sa-l incerc.
Foarte buna. Eu as cali putin unul dintre morcovi dat pe razatoarea mica atat cat sa se inmoaie doar pentru o culoare mai intensa si nu as pune smantana in toata oala daca nu se mananca toata ciorba in aceeasi zi in care s-a preparat, ci as lasa sa-si puna fiecare in farfurie la masa atat cat doreste.
Comentarii (12):
4 galbenusuri la 2 portii?? 3 cepe si 3 morcovi??? ABERATII diletante!
Am mancat prima oara, facuta de o gospodina din Putna ! A fost cea mai gustoasa ciorba pe care o mancasem pana atunci ... si aveam ... vreo 50+
Excelenta !!!
Nu se face asa. Eu sunt din Rădăuți, de la mama ciorbei acasă, doamna Cornelia Dumitrescu. Trebuie puțin os de la pui care sa dea consistenta supei, usturoiul se infuzează ca la piftie, aducă punem usturoiul pisat într-o strecurătoare, turnam zeama calda și el își lasă aroma în ea fără a se pune acolo cu totul.Sosul sai dressingul e din 3 gălbenușuri și 4 linguri de smântână la o oala de 5l de ciorba. Dregem cu oțet pus tot în amestecul de gălbenuș și smântâna dar puțin pentru ca fiecare își poate adăuga în farfurie la servire. Se bate bine smântână cu gălbenușurile și putina sare,se adaugă zeama fierbinte încet pentru a duce sosul la temperatura ciorbei și a nu se tăia. Se adaugă deodată în oala și se amesteca cu telul foarte bine. Ca sa nu adaugi faina deoarece are carbohidrați, blenduresti legumele fierte întregi, ce aia, morcov, telina, pătrunjel rădăcină, pastarnac. La final se rade un morcov pe răzătoarea mare și se înmoaie în puțin ulei și ii dai drumul în ciorba fără ulei pentru culoare, se poate tăia un gogoșar murat feliuțe deasupra.
F. buna si usor de gatit
Ok
Desteapta cu "unde ai invatat romaneste ?" ... E bine spus "pe pieptii soldatilor straluceau decoratiile"?, sau " pe piepturile soldatilor straluceau decoratiile"? Tu unde ai invatat romaneste ? O remarca asemanatoare si pentru cel/cea cu "doua buci". Infantil si dezgustator !
Preparatul pare sa fie foarte bun, seamana mult cu ciorba de burta sau ciocanele. O sa-l incerc.
Maine o gatesc !
Foarte buna. Eu as cali putin unul dintre morcovi dat pe razatoarea mica atat cat sa se inmoaie doar pentru o culoare mai intensa si nu as pune smantana in toata oala daca nu se mananca toata ciorba in aceeasi zi in care s-a preparat, ci as lasa sa-si puna fiecare in farfurie la masa atat cat doreste.
"Piepturile"? Tu unde ai invatat romaneste? Sau, mai bine zis n-ai invatat!