Ciorba radauteana

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se curata zarzavaturile si se spala. Ceapa se lasa intreaga, restul se taie in 2 sau 4. Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in 4 l de apa. Dupa ce da un clocot se ia spuma (daca este) si apoi se adauga zarzavaturile si secretul gustului.
  • Se fierbe pe foc potrivit pana ce pieptul este gata. Se scote pieptul si morcovii pe un platou la racit. Pieptul se taie feliute iar morcovii cubulete.Se prepara un amestec din smantana, galbenusuri, faina si otet.
  • Restul de legume din ciorba se arunca iar zeama se strecoara intr-o alta cratita. Se pune iar pe foc, cand clocoteste se adauga pieptul de pui taiat si morcovii.
  • Se da pe foc mic si se adauga amestecul cu smantana, amestecand mereu. Se lasa cam 2-3 minute si se opreste. Usturoiul se curata si se piseaza apoi se adauga in ciorba.
  • Cam asa ar trebui sa arate: se serveste se adauga dupa preferinte smantana, usturoi si otet. Ideal ar fi sa se consume cu un ardel subtire.

Punctează această reţetă

irinaririnaIrinaririna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Teo

E foarte buna,chiar daca are atatea caloriiiiiiii nu o faci zi de zi.Nu facem apa chioara si pana la urma fiecare face cum vrea si nu santem noi in masura sa comentam.O persoana care gateste zi de zi stie foarte bine ce trebuie sa faca.Legumele se scot si faci ce vrei cu ele.

am gătit această rețetă
abuz

Gigi contra

1 Kg de carne pentru doua portii ??? Cred ca ai glume in program .

am gătit această rețetă
abuz

ancamaria

Mie-mi place de astia care zic "ardel". Poate arde-l :D De obicei sint cei care uita limba romana dupa 2-3 luni de stat in strainatate. Nu ca ar fi stiut-o, ca altminteri stiau si ca ardei e si la singular si la plural. Am zic asta pentru ca pe aici e plin de retete straine, sau in care se folosesc termeni neromanesti. Ca na...ne-am dat naibii, sintem umblati pe-afara.

abuz

John_

Mai Irina, eu ti-am mai zis si zilele trecute ca esti "varza" in bucatarie. Tu nu te lasi, si vrei sa ne arati ca esti jalnica si la gramatica, si la redactarea unui text. "Secretul gustului" unui preparat sta in priceperea bucatarului. Nu e cazul tau. Cantitatile ingredientelor sunt poate pentru 12 portii! Ce prezinti tu se poate face si cu ciorbe la plic. Tot o fiertura pentru catei iese! Ce este ala "ardei subtire"? Cui servesti tu asemenea ineptii culinare? Da si tu un raspuns comentariilor negative, sa veddem ca-ti pasa de ceva.

abuz

Radauti

În ciorba radauteana nu se pune ardei. Hai la Rădăuți sau oriunde in Bucovina sa te convingi.

abuz

anonymous

E BOMBĂ de calorii. 5 gălbenuşuri? E porţia unui adult pe 10 zile. 650 ml. smântână? Unde ai mai auzit Unde ai auzit aşa ceva?1 kg de piept de pui? E RAŢIA de carne pt. 10 oameni. În câteva luni cu asemenea mâncăruri pui pe puţin 20 kg şi ai LDL colesterol peste 400. Unde ai găsit asemenea OTRĂVURI de mâncare? E chiar greţoasă, cu atâta grăsime.

abuz

anonymous

"Restul de legume din ciorba se arunca" Tu chiar nu esti sanatoasa la cap? Faci o salata de boeuf sau o garnitura la felul doi. De asemenea "gospodine" nu are nimeni nevoie!

abuz

anonymous

Se pune putina faina sa faca crema daca nu este ..chioara

abuz

anonymous

NU se pune faina in ciorba!!!

abuz

anonymous

Foarte delicios

abuz
  • pagina 1 / 2