Petitchef

Ciorba radauteana

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se curata zarzavaturile si se spala. Ceapa se lasa intreaga, restul se taie in 2 sau 4. Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in 4 l de apa. Dupa ce da un clocot se ia spuma (daca este) si apoi se adauga zarzavaturile si secretul gustului.
  • Se fierbe pe foc potrivit pana ce pieptul este gata. Se scote pieptul si morcovii pe un platou la racit. Pieptul se taie feliute iar morcovii cubulete.Se prepara un amestec din smantana, galbenusuri, faina si otet.
  • Restul de legume din ciorba se arunca iar zeama se strecoara intr-o alta cratita. Se pune iar pe foc, cand clocoteste se adauga pieptul de pui taiat si morcovii.
  • Se da pe foc mic si se adauga amestecul cu smantana, amestecand mereu. Se lasa cam 2-3 minute si se opreste. Usturoiul se curata si se piseaza apoi se adauga in ciorba.
  • Cam asa ar trebui sa arate: se serveste se adauga dupa preferinte smantana, usturoi si otet. Ideal ar fi sa se consume cu un ardel subtire.


Poze

Ciorba radauteana
Ciorba radauteana - poza 2
Ciorba radauteana - poza 3
Ciorba radauteana - poza 4
Ciorba radauteana - poza 5
Ciorba radauteana - poza 6

Întrebări:




Comentarii (12):

Teo, 11/12/2017

E foarte buna,chiar daca are atatea caloriiiiiiii nu o faci zi de zi.Nu facem apa chioara si pana la urma fiecare face cum vrea si nu santem noi in masura sa comentam.O persoana care gateste zi de zi stie foarte bine ce trebuie sa faca.Legumele se scot si faci ce vrei cu ele.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Gigi contra, 11/12/2017

1 Kg de carne pentru doua portii ??? Cred ca ai glume in program .

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
ancamaria, 12/12/2017

Mie-mi place de astia care zic "ardel". Poate arde-l :D De obicei sint cei care uita limba romana dupa 2-3 luni de stat in strainatate. Nu ca ar fi stiut-o, ca altminteri stiau si ca ardei e si la singular si la plural. Am zic asta pentru ca pe aici e plin de retete straine, sau in care se folosesc termeni neromanesti. Ca na...ne-am dat naibii, sintem umblati pe-afara.

(0) (0) Abuz
John_, 11/12/2017

Mai Irina, eu ti-am mai zis si zilele trecute ca esti "varza" in bucatarie. Tu nu te lasi, si vrei sa ne arati ca esti jalnica si la gramatica, si la redactarea unui text. "Secretul gustului" unui preparat sta in priceperea bucatarului. Nu e cazul tau. Cantitatile ingredientelor sunt poate pentru 12 portii! Ce prezinti tu se poate face si cu ciorbe la plic. Tot o fiertura pentru catei iese! Ce este ala "ardei subtire"? Cui servesti tu asemenea ineptii culinare? Da si tu un raspuns comentariilor negative, sa veddem ca-ti pasa de ceva.

(0) (0) Abuz
Radauti, 11/12/2017

În ciorba radauteana nu se pune ardei. Hai la Rădăuți sau oriunde in Bucovina sa te convingi.

(3) (0) Abuz
11/12/2017

E BOMBĂ de calorii. 5 gălbenuşuri? E porţia unui adult pe 10 zile. 650 ml. smântână? Unde ai mai auzit Unde ai auzit aşa ceva?1 kg de piept de pui? E RAŢIA de carne pt. 10 oameni. În câteva luni cu asemenea mâncăruri pui pe puţin 20 kg şi ai LDL colesterol peste 400. Unde ai găsit asemenea OTRĂVURI de mâncare? E chiar greţoasă, cu atâta grăsime.

(0) (0) Abuz
10/07/2016

"Restul de legume din ciorba se arunca" Tu chiar nu esti sanatoasa la cap? Faci o salata de boeuf sau o garnitura la felul doi. De asemenea "gospodine" nu are nimeni nevoie!

(3) (0) Abuz
17/06/2013

Se pune putina faina sa faca crema daca nu este ..chioara

(0) (2) Abuz
01/02/2013

NU se pune faina in ciorba!!!

(4) (0) Abuz
22/02/2012

Foarte delicios

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează