Legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se taie in 2, cartofii se taie in cuburi mari, iar ceapa se lasa intreaga, aceasta se foloseste doar pentru gust; dupa ce firbe se arunca. Legumele se pun la fiert in apa cat sa le acopere bine.
Se firb pana devin moi ca si cartofii pentru piure. Intre timp carnea de pui se taie feliute subtiri. Cand legumele au fiert se scot si se pune la fiert carnea de pui. Intre timp se face un piure din cartofi, patrunjel si 2 morcovi, unul se taie feliute si se pune la sfarsit in ciorba.
In timp ce fierbe carnea supa se spumeaza. cand carnea a fiert se scoate incet cu o supiera. Zeama se strecoara si se pune intr-o oala curata. Se incorporeaza incet piureul de legume.
Se bat spuma 4 galbenusuri, se adauga si 4 linguri generoase de smantana. Va recomand fara insa a incerca sa fac reclama smantana de la napolact care are gustul si consistenta smantanei de la tara.
Se adauga cate un polonic(cam 3-4) din supa in mixtura de oua si smantana si se amesteca incet. Apoi se adauga cu grija in supa, aceasta nu trebuie sa fie fiarta ci doar fierbinte.
Se amesteca incet si se adauga si carnea. Se mai tine un pic pe foc ca sa se intrepatrunda toate gusturile. Cand e gata se stinge focul si se pune in ciorba 2-3 linguri de otet. Se serveste cu usturoi, smantana si otet fiecare puse in boluri separate.