Se curata zarzavaturile si se spala. Ceapa se lasa intreaga, restul se taie in 2 sau 4.
Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in 4 l de apa. Dupa ce da un clocot se ia spuma (daca este) si apoi se adauga zarzavaturile si secretul gustului. Se fierbe pe foc potrivit pana ce pieptul este gata. Se scote pieptul si morcovii pe un platou la racit. Pieptul se taie feliute iar morcovii cubulete.
Se prepara un amestec din smantana, galbenusuri, faina si otet.
Restul de legume din ciorba se arunca iar zeama se strecoara intr-o alta cratita. Se pune iar pe foc, cand clocoteste se adauga pieptul de pui taiat si morcovii. Se da pe foc mic si se adauga amestecul cu smantana, amestecand mereu. Se lasa cam 2-3 minute si se opreste.
Usturoiul se curata si se piseaza apoi se adauga in ciorba. Cam asa ar trebui sa arate: Cand se serveste se adauga dupa preferinte smantana, usturoi si otet. Ideal ar fi sa se consume cu un ardel subtire.
Comentarii (22):
Foarte buna!
Oare de ce mai pui atatea legume si carne de pui, daca folosesti "Secretul (dez)gustului"?
Nu este cam mult delikat ? 2 linguri cat puneti dvs. v-ar putea imbolnavi daca frecvent aplicati acest "tratament" consistent mancarii !
Excelenta!
F buna
Comentariul tău:imi place :o sa incerc
Delicioasa
Foarte buna mai scrie si alte retete multumesc
Foarte buna ciorba imi place mult..:)
Excelenta!!!!!!