Tort cu caramel si ciocolata
Ingrediente
8
Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa". - Adaugam usor faina, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul. Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
- A pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24. Coacem la foc mic, 25 minute.
- Crema:
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 minute, la viteza maxima. Dam la frigider. - Caramelizam cele 10 linguri de zahar nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara. Stingem cu laptele fierbinte . Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
- Amestecam mereu pana se ingroasa bine si dam apoi la racit. Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra. Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para , crema caramel, frisca si albusurile.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
L
l2431225
Ce reteta!!! vai , vai , 1/3 ???!!!
E
edimoh carmen
ESTE INCOMPLETA, GLAZURA ???? CRED CA LIPSESTE PASUL 7 SI 8, DAR LE PUTEM GHICI.
PAHARUL , LA CE GRAMAJ ????
Punctează această reţetă