Petitchef

Tort cu caramel si ciocolata

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Sirop:

Glazura:

Preparare

  • Blat:
    Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa".
  • Adaugam usor faina, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul. Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
  • A pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24. Coacem la foc mic, 25 minute.
  • Crema:
    Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 minute, la viteza maxima. Dam la frigider.
  • Caramelizam cele 10 linguri de zahar nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara. Stingem cu laptele fierbinte . Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
  • Amestecam mereu pana se ingroasa bine si dam apoi la racit. Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra. Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para , crema caramel, frisca si albusurile.


Poze

Tort cu caramel si ciocolata
Tort cu caramel si ciocolata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

l2431225, 08/05/2017

Ce reteta!!! vai , vai , 1/3 ???!!!

(0) (0) Abuz
edimoh carmen, 20/04/2017

ESTE INCOMPLETA, GLAZURA ???? CRED CA LIPSESTE PASUL 7 SI 8, DAR LE PUTEM GHICI.
PAHARUL , LA CE GRAMAJ ????

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează