Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa".
Adaugam usor faina, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul. Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
A pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24. Coacem la foc mic, 25 minute.
Crema: Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 minute, la viteza maxima. Dam la frigider.
Caramelizam cele 10 linguri de zahar nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara. Stingem cu laptele fierbinte . Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
Amestecam mereu pana se ingroasa bine si dam apoi la racit. Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra. Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para , crema caramel, frisca si albusurile.
Comentarii:
Ce reteta!!! vai , vai , 1/3 ???!!!
ESTE INCOMPLETA, GLAZURA ???? CRED CA LIPSESTE PASUL 7 SI 8, DAR LE PUTEM GHICI.
PAHARUL , LA CE GRAMAJ ????