Tort cu caramel si ciocolata

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Sirop:

Glazura:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Blat:
    Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa".
  • Adaugam usor faina, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul. Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
  • A pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24. Coacem la foc mic, 25 minute.
  • Crema:
    Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 minute, la viteza maxima. Dam la frigider.
  • Caramelizam cele 10 linguri de zahar nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara. Stingem cu laptele fierbinte . Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
  • Amestecam mereu pana se ingroasa bine si dam apoi la racit. Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra. Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para , crema caramel, frisca si albusurile.

Punctează această reţetă

gaby_dGaby_d

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

l2431225

Ce reteta!!! vai , vai , 1/3 ???!!!

abuz

edimoh carmen

ESTE INCOMPLETA, GLAZURA ???? CRED CA LIPSESTE PASUL 7 SI 8, DAR LE PUTEM GHICI.
PAHARUL , LA CE GRAMAJ ????

abuz