Tort cu ciocolata si caramel sarat

Desert
Foarte ușor
10 h 55 m

Un tort ce intra in categoria "ispitelor dulci", plin cu ciocolata si caramel sarat! Usor de facut; urmati toate etapele de realizare ale acestui minunat desert.

Ingrediente

9

Fondantul:

Caramel cu unt sarat:

Materiale

  • forma de copt cu inel diametru 19 cm

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare10 ore
Gătire40 min
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 1Se amesteca ouale cu zaharul in vasul mixerului.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 2Topiti ciocolata impreuna cu untul semi-sarat.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 3Pregatiti caramelul cu unt sarat: puneti zaharul intr-o cratita si așteptati sa se formeze caramelul. Agitati ocazional tigaia.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 4Cand zaharul s-a topit, adaugati untul sarat. Se amestecă bine cu o lingură, apoi se adaugă smântâna lichidă. Amestecați bine cu o lingură până când obțineti o textură netedă.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 5Luati 2 linguri de caramel si incorporati-le in amestecul de ciocolata topita + unt sarat.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 6Adaugati compozitia de mai sus peste amestecul de oua si zahar vergeoise apoi adaugati faina. Amestecati bine.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 7Se toarna amestecul intr-o forma de copt cu inel, unsa cu unt, si se lasa la frigider timp de 2 ore.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 8Se pune la copt timp de 5 minute la 210° C si 35 de minute la 120° C. Lasati sa se raceasca si puneti la rece peste noapte.
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat - Preparare etapa 9Si...asta este! Dupa toata aceasta rabdare, tortul de ciocolata si caramel sarat este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Caramelul ramas va fi perfect pentru a acoperi tortul inainte de a-l manca.

Daca doriti o textura mai putin moale, lasati in cuptor inca 10-15 minute.

PPetitchef_ro

Întrebări

Si nu se putea scrie in reteta, de la inceput, zahar brun? Ca pana una, alta, mai exista zi zahar Vergeoise Blanche Nature....care numai brun nu e....

Multumim pentru sugestie. Vom corecta si vom tine cont pe viitor.

Zahar vergeoise... O spui în bătaie de joc ... ce mai e si ăsta?!!! Cand dai o rețetă, nu te da și interesantă, că e plin pământul de prostie infumurata!

Zahar vergeoise - un zahar brun, nu foarte pronuntat.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

emilia_t2015

Excelent!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Diametrul inelului?

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

19 cm- scrie in reteta