Un tort ce intra in categoria "ispitelor dulci", plin cu ciocolata si caramel sarat! Usor de facut; urmati toate etapele de realizare ale acestui minunat desert.
Pregatiti caramelul cu unt sarat: puneti zaharul intr-o cratita si așteptati sa se formeze caramelul. Agitati ocazional tigaia.
Cand zaharul s-a topit, adaugati untul sarat. Se amestecă bine cu o lingură, apoi se adaugă smântâna lichidă. Amestecați bine cu o lingură până când obțineti o textură netedă.
Luati 2 linguri de caramel si incorporati-le in amestecul de ciocolata topita + unt sarat.
Adaugati compozitia de mai sus peste amestecul de oua si zahar vergeoise apoi adaugati faina. Amestecati bine.
Se toarna amestecul intr-o forma de copt cu inel, unsa cu unt, si se lasa la frigider timp de 2 ore.
Se pune la copt timp de 5 minute la 210° C si 35 de minute la 120° C. Lasati sa se raceasca si puneti la rece peste noapte.
Si...asta este! Dupa toata aceasta rabdare, tortul de ciocolata si caramel sarat este gata!
Si nu se putea scrie in reteta, de la inceput, zahar brun?
Ca pana una, alta, mai exista zi zahar Vergeoise Blanche Nature....care numai brun nu e....
Răspuns:
Multumim pentru sugestie. Vom corecta si vom tine cont pe viitor.
Zahar vergeoise... O spui în bătaie de joc ... ce mai e si ăsta?!!!
Cand dai o rețetă, nu te da și interesantă, că e plin pământul de prostie infumurata!
Răspuns:
Zahar vergeoise - un zahar brun, nu foarte pronuntat.
19 cm- scrie in reteta