Coacem 25-30 de minute la foc mediu intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm. Crema:caramelizam cele 7 linguri de zahar,adaugam laptele fierbinte, amestecam pana se topeste caramelul si adaugam amidonul dizolvat in putin laptele amestecand continuu.
Mai fierbem 3-4 minute pana se ingroasa putin..Lasam sa se raceasca 5 minute si adaugam gelatina inmuiata in apa rece si o jumatate de fiola de esenta de vanilie..Batem frisca si o adaugam la caramelul pregatit inainte cand acesta este complet rece.
Pentru sirop caramelizam zaharul,adaugam apa si fierbem pana la dizolvarea caramelului;lasam sa se raceasca.
Cand blatul este rece il taiem in jumatate si asamblam tortul.Asezam prima parte de blat in forma in care l-am copt si insiropam cu jumatate din sirop,punem si toata crema,apoi al doilea blat,insiropam cu restul de sirop. Dam la rece 1 ora si desfacem peretii formei.
Pregatim si glazura,ciocolata impreuna cu laptele o topim la baie de abur sau la microunde si glazuram tortul.
Lasam un pic sa se intareasca glazura si decoram cu ciocolata alba topita dupa imaginatia fiecaruia.
Comentarii:
Arata super