E de preferat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Preincalziti cuptorul la 180 C ( 350 F sau marcajul 4 la cel cu gaz). Puneti toate ingredientele in robotul de bucatarie si amestecati-le pana cand se va forma un aluat gros, dar totusi fin.
Aceasta e varianta scurta, daca doriti sa faceti mai "normal", amestecati doar faina, zaharul, praful de copt si bicatbonatul de sodiu. Apoi adaugati si untul moale , frecand pana se formeaza o crema fina. Separat amestecati pudra de cacao cu smantana, vanilia si ouale. Acest amestec adaugati-l peste crema cu unt. Impartiti aluatul in cantitati egale, in cele doua tavi pregatite.
Coaceti blaturile cam 35 de minute sau pana cand testarul introdus iese curat. Puteti incepe sa verificati daca s-au copt dupa 25 minute. Mai puteti sa schimbati pozitia celor doua tavi, intre ele, la jumatatea timpului de coacere. Lasati sa se raceasca complet blaturile inainte de a asambla tortul.
Curatati cele doua avocado. E important sa folositi avocado foarte coapte. Daca au pete maro in miez evitati-le cand scoateti cu lingurita. Puneti miezul de avocado intr-un bol, adaugati sucul de lamaie si amestecati cu ajutorul unui mixer, sau robot de bucatarie, pana cand amestecul e fin si se deschide la culoare. Adaugati zaharul praf putin cate putin apoi vanilia. Bateti frisca separat si incorporati-o apoi in amestecul de avocado.
Siropul de Limoncello: Ingrediente: 150 ml apa50-60 ml Limoncellosucul de la o jumatate de lamaiezahar dupa gust (50 g) Puneti la fiert apa, sucul de lamaie si zaharul. Cand au scazut un pic adaugati si Limoncello si mai lasati un minut pe foc. Lasati deoparte sa se raceasca.
Glazura: facut reteta de la trufe. adaugat si coniacul. lasat sa se raceasca amestecul dar nu sa se intareasca, doar cat se poate intinde mai bine.
Asamblarea:Aranjati blaturile: taiati margini sau denivelari pentru a fi egale. Insiropati primul blat. Intindeti mousse-ul de avocato, peste care puneti cel de al doilea blat. Insiropati si acest blat. Lasati tortul, asa cum e, in frigider o jumatate de ora sa se intareasca mousse-ul. Dupa ce s-a intarit, se acopera cu un strat subtire de glazura. Se lasa iar in frigider sa se intareasca, dupa care se intinde restul glazurii. Se taie cu un cutit umed si care se curata dupa fiecare felie.