Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine.
Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta! Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina si esenta de vanile sau un praf de scortisoara, cum vreti.
Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot "umeda" iese, mai lasati pana intr-o ora.
Se caramelizeaza zaharul.Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte!Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!!!
Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele.Rezulta o crema minunata!
Comentarii (11):
Delicioasa
Exceptional
Imi place
Excelent
Crad ca este gustoasa,,,, ,mai ales daca are mere,,,,,,sper sa fie coapta la mijlok ....akum kiar o gatesc .....,, ,,
Foarte bun
Super gustos
ESTE FOARTE FRUMOS ACEST TORT ....I LIKE
Excelent
Super