Tort de post cu blat de mere si crema caramel

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 h 40 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire40 min
  • Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine.
  • Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta!
    Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina si esenta de vanile sau un praf de scortisoara, cum vreti.
  • Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
  • Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot "umeda" iese, mai lasati pana intr-o ora.
  • Se caramelizeaza zaharul.Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte!Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!!!
  • Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine.
    Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele.Rezulta o crema minunata!
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Delicioasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Exceptional

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Imi place

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Crad ca este gustoasa,,,, ,mai ales daca are mere,,,,,,sper sa fie coapta la mijlok ....akum kiar o gatesc .....,, ,,

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Super gustos

abuz

anonymous

ESTE FOARTE FRUMOS ACEST TORT ....I LIKE

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Super

abuz
  • pagina 1 / 2