Blatul: prima si prima data tre' sa "mestesugim" ceva drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie pergament cu care sa captusim baza formei de copt. nu prea multe sa va zic, ca o fac pozele prea bine.
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia, apoi se adauga faina, praful de copt (cernute) cat si cacaua si esentele.Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)Lasati-l sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati caci este destul de sfaramicios).
Crema: Se face o budinca mai groasa din lapte de soia si praf de budinca (puteti inlocui laptele de soia cu suc natural de fructe) Se adauga zahar dupa gust. Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine.
Ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati...apoi totul decurge foarte usor.iar ca sa il readuceti la forma lui initiala, faceti din nou manevra cu platoul Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie si se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri)
Cat si cu cerculete fine de ciocolata (da, stiu, nu seamana maglavaisul ala negru cu nici un cerculet, dar na, macar am incercat ).Se finiseaza a doua zi, pe soare, cand parca totul arata altfel .Se pensuleaza, daca vreti, cu miere incalzita un pic la microunde.Se serveste in liniste, departe de framantarile lumii exterioare.
Comentarii:
Am facut aceasta reteta si nu mi-a iesit, 1 cana de zahar la 1 cana de apa este mult prea mult. mi-a iesit numai ulei:((
Foarte buna........
O incerc si eu miine!!sigur va fi f buna!
Excelenta. Eu am pus insa o crema de gelatina peste banane ca sa isi pastreze culoarea :)
Promite mult
Arata minunat
Este super delicios !!! l-am facut de 2 ori in doar 6 zile.