Petitchef

Tort cu ciocolata - de post

Desert
6 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Blat:

Crema:

Sirop:

Glazura:

Preparare

  • Primul lucru ar trebui facut siropul.
    Punem apa, vinul, zaharul, esenta si feliile de lamaie pe foc si lasam pana scade aproape de jumatate.
  • Se amesteca apa minerala cu zaharul, nuca, praful de copt si faina.Se pune intr-o forma rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.Sau ca a nu aveti dureri de cap cand se rastoarna, in loc de faina puteti folosi o folie de aluminiu unsa cu margarina sau ulei.
  • Se da la cuptor pentru ~ 30 minute la 200 grade.Se lasa la racit, dupa care se va taia in trei.Cat timp se raceste blatul, noi facem crema. Blatul se poate face si cu cateva zile inainte.
  • Ciocolata se pune intr-un recipient intr-o alta cartita cu apa fiarta, se amesteca pana se topeste.Frisca se bate cu mixerul ~ 5 minute si se incorporeaza cu ciocolata racita si nuca macinata.Blatul se taie in trei parti egale.
  • Insiropam partea din blat care o punem la baza cu 1/3 din sirop.Adaugam jumatate din crema, un blat pe care il insiropam cu jumatate din siropul ramas, iarasi crema si ultimul blat pe care il insiropam cu restul de sirop.
  • Intr-o craticioara adaugam ciocolata, margarina si cele 3 linguri cu apa. Amestecam pana se topeste ciocolata.Punem glazura pe tort si dam la frigider pana a doua.


Întrebări:




Comentarii:

03/07/2015

Cel mai bun tort dein lume pe care lam mancat si gatit pt o persoana speciala ma bucur ca am gasit aceasta reteta minunata si o recomand!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează