Tort cu ciocolata - de post

Ingrediente
6
Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Preparare
Preparare50 min
Gătire30 min
- Primul lucru ar trebui facut siropul.
Punem apa, vinul, zaharul, esenta si feliile de lamaie pe foc si lasam pana scade aproape de jumatate. - Se amesteca apa minerala cu zaharul, nuca, praful de copt si faina.Se pune intr-o forma rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.Sau ca a nu aveti dureri de cap cand se rastoarna, in loc de faina puteti folosi o folie de aluminiu unsa cu margarina sau ulei.
- Se da la cuptor pentru ~ 30 minute la 200 grade.Se lasa la racit, dupa care se va taia in trei.Cat timp se raceste blatul, noi facem crema. Blatul se poate face si cu cateva zile inainte.
- Ciocolata se pune intr-un recipient intr-o alta cartita cu apa fiarta, se amesteca pana se topeste.Frisca se bate cu mixerul ~ 5 minute si se incorporeaza cu ciocolata racita si nuca macinata.Blatul se taie in trei parti egale.
- Insiropam partea din blat care o punem la baza cu 1/3 din sirop.Adaugam jumatate din crema, un blat pe care il insiropam cu jumatate din siropul ramas, iarasi crema si ultimul blat pe care il insiropam cu restul de sirop.
- Intr-o craticioara adaugam ciocolata, margarina si cele 3 linguri cu apa. Amestecam pana se topeste ciocolata.Punem glazura pe tort si dam la frigider pana a doua.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Cel mai bun tort dein lume pe care lam mancat si gatit pt o persoana speciala ma bucur ca am gasit aceasta reteta minunata si o recomand!
Punctează această reţetă