Blatul 1. se separa albusurile de galbenusuri ; 2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul; 3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie; 4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor 5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt ,la foc potrivit Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .
Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom. Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si a doua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .
La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore. Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac. folosit frunzulite de ciocolata alba si neagra turnate cu cornetul de hartie.
Comentarii:
La 8 oua 8 grame de zahar, 6 grame de faina si 2 grame de cacao?!!!!
Excelent!