Se incince cuptorul la 125o C. Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma tare. Se adauga treptat zaharul tos si zeama de lamaie si se mixeaza in continuare pana cand se topeste tot zaharul. Se tapeteaza cu hartie de copt trei tavi si pe fiecare se traseaza cu un creion cu cerc cu diametrul de 22-24 cm.
Se intinde bezeaua in interiorul acestor cercuri si se niveleaza frumos cu un cutit. Se introduc tavile in cuptor pentru o ora si jumatate, chiar doua ore. Dupa 30 de minute se intredeschide usa cuptorului si se fixeaza asa cu un prosop de bucatarie.
Foile de bezea trebuie numai sa se usuce si sa ramana albe, nu trebuie sa devina maronii. De aceea si temperatura cuptorului nu trebuie sa fie ridicata.
Ouale se bat cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se pun pe baie de aburi si se mixeaza in continuare, pana se ingroasa.
Se adauga in ploaie cacaua si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa compozitia de oua sa se raceasca. Untul, la temperatura camerei, se spumeaza si in el se adauga esenta de rom si crema de oua, care este racita complet. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.
Montarea tortului: Pe un carton alimentar si cu ajutorul unui inel de tort se aseaza straturi de bezea crema. Ultima foaie de bezea, care trebuie sa fie si cea mai frumoasa si cea mai dreapa, se aseaza pe tort cu fundul in sus, ca sa avem o fata a tortului cat mai dreapta. Se imbraca usor marginile tortului cu crema si se indreapta, atat cat permit foile de bezea.
A glasat acest tort in oglinda de ciocolata, l-a invelit in fasii de ciocolata si l-am decorat cu ornamente din pasta de zahar si ciocolata plastica. In final, l-a nins cu zahar pudra.
Comentarii (25):
Super buna
Incercati sa adaugati in crema esenta de migdala in loc de rom ! Va garantez un gust ,... senzational !
Excelenta
Excelent
Ft bun
E f delicios
Felicitari!
Este așa cum o țin minte din copilarie
Excelent
F. bun