Tort de cafea cu bezea si crema italiana
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul, in compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa, apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul
- Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi...daca va este mai usor va puteti folosi de un posh, sa trasati cercuri de aluat pe hartie de copt... blaturile se coc cate 20 de min... Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.) 6 oua250 gr. zahar 15. gr cafea instant (ness) 200 ml. frisca 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
- Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba ( eu nu am gasit termometrul de fondante din dotare si am testat cu degetul cat se poate suporta) tb sa aiba 85 grade
- Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarponemascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze..
- Frisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usorapoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.
- Asamblarea: se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore... dupa 4 ore.
- Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.bezeaua se asaza cu lingura pe tort si se fac tepi cu dosul ei se da la frigider sa se intareasca bine.se flambeaza apoi bezeaua cu arzatorul.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Oribila de buna
nu am mai mancat asa o bynatate
am gătit această rețetă
anonymous
Cred ca este buna ,dar destul de scumpa .Mascarpone e destul de scump .Martipanul nu stiu unde se gaseste si la ingrediente trebuia specificat care-i blatul si care e crema
anonymous
Si fulgii de porumb unde sunt? dar martipanul?
anonymous
O fi ea buna dar la cate ingrediente se cere parca iti vine sa te lasi de dulciuri .
anonymous
SUPEEER buna!
G
G34D2S
Pare destul decomplicat,dar daca este ceva gustos,merita de incercat.
anonymous
De incercat
anonymous
COMPLICATA!
anonymous
Merita incercat!
anonymous
Pare cam complicat de facut dar de-abia astept sa-l incerc.
Sper sa-mi reuseasca, pare delicios!
Punctează această reţetă