Tort de cafea cu bezea si crema italiana

Desert
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul, in compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa, apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul
  • Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi...daca va este mai usor va puteti folosi de un posh, sa trasati cercuri de aluat pe hartie de copt... blaturile se coc cate 20 de min... Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.) 6 oua250 gr. zahar 15. gr cafea instant (ness) 200 ml. frisca 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
  • Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba ( eu nu am gasit termometrul de fondante din dotare si am testat cu degetul cat se poate suporta) tb sa aiba 85 grade
  • Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarponemascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze..
  • Frisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usorapoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.
  • Asamblarea: se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore... dupa 4 ore.
  • Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.bezeaua se asaza cu lingura pe tort si se fac tepi cu dosul ei se da la frigider sa se intareasca bine.se flambeaza apoi bezeaua cu arzatorul.

Punctează această reţetă

AAdulutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Oribila de buna
nu am mai mancat asa o bynatate

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cred ca este buna ,dar destul de scumpa .Mascarpone e destul de scump .Martipanul nu stiu unde se gaseste si la ingrediente trebuia specificat care-i blatul si care e crema

abuz

anonymous

Si fulgii de porumb unde sunt? dar martipanul?

abuz

anonymous

O fi ea buna dar la cate ingrediente se cere parca iti vine sa te lasi de dulciuri .

abuz

anonymous

SUPEEER buna!

abuz

G34D2S

Pare destul decomplicat,dar daca este ceva gustos,merita de incercat.

abuz

anonymous

De incercat

abuz

anonymous

COMPLICATA!

abuz

anonymous

Merita incercat!

abuz

anonymous

Pare cam complicat de facut dar de-abia astept sa-l incerc.
Sper sa-mi reuseasca, pare delicios!

abuz
  • pagina 1 / 2