Petitchef

Tort de cafea cu bezea si crema italiana

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul, in compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa, apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul
  • Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi...daca va este mai usor va puteti folosi de un posh, sa trasati cercuri de aluat pe hartie de copt... blaturile se coc cate 20 de min... Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.) 6 oua250 gr. zahar 15. gr cafea instant (ness) 200 ml. frisca 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
  • Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba ( eu nu am gasit termometrul de fondante din dotare si am testat cu degetul cat se poate suporta) tb sa aiba 85 grade
  • Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarponemascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze..
  • Frisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usorapoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.
  • Asamblarea: se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore... dupa 4 ore.
  • Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.bezeaua se asaza cu lingura pe tort si se fac tepi cu dosul ei se da la frigider sa se intareasca bine.se flambeaza apoi bezeaua cu arzatorul.


Poze

Tort de cafea cu bezea si crema italiana
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 2
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 3
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 4
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 5
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 6
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 7
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 8
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 9
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 10
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 11
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 12
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 13
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 14
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 15
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 16
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 17
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 18
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 19
Tort de cafea cu bezea si crema italiana - poza 20

Întrebări:




Comentarii (12):

05/07/2015

Oribila de buna
nu am mai mancat asa o bynatate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/11/2016

Cred ca este buna ,dar destul de scumpa .Mascarpone e destul de scump .Martipanul nu stiu unde se gaseste si la ingrediente trebuia specificat care-i blatul si care e crema

(0) (0) Abuz
06/10/2016

Si fulgii de porumb unde sunt? dar martipanul?

(2) (0) Abuz
01/10/2015

O fi ea buna dar la cate ingrediente se cere parca iti vine sa te lasi de dulciuri .

(0) (0) Abuz
06/07/2015

SUPEEER buna!

(0) (0) Abuz
G34D2S, 05/07/2015

Pare destul decomplicat,dar daca este ceva gustos,merita de incercat.

(0) (0) Abuz
05/07/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
05/07/2015

COMPLICATA!

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Merita incercat!

(0) (0) Abuz
02/07/2013

Pare cam complicat de facut dar de-abia astept sa-l incerc.
Sper sa-mi reuseasca, pare delicios!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează