Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare. Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare.
Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza. Pe o foaie de copt desenam un cerc. Apoi cu posul punem bezeaua.
Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa.
Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.
Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-a spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra. Foile i-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.
Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor.
Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe. Acoperim cu cea de-a doua foaie de bezea, peste care punem restul fructelor ramase.
Comentarii (17):
Bun
Te rog, nu confunda "PAVLOVA" cu foi de bezea.
ESTE FOARTE MARE DIFERENTA. EU, SUNT DIN TARA UNDE ESTE ORIGINALA ''PAVLOVA''
Am incercat si a iesit foarte ,foarte buna !!!!
Arata splendid !!! Am s-o incerc si eu curind .
Arata f.bine bravo
Minune!!!
Arata divin!
Wow!!!
Tres bonne ,cette recette!
Tare de tot