Într-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada. Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide. La sfărșit adăugăm nuca și amestecăm bine până la omogenizare. Compoziția se pune într-o tavă rotundă de tort unsă bine cu ulei (sau margarină). Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Curățăm merele de cotor, eu întotdeauna păstrez coaja de la măr, dar dacă doriți puteți să o îndepărtați. Merele fie se toacă mărunt, fie se dau pe răzătoare. Se amestecă cu zahărul și se pun la foc mic până scade o bună parte din zeamă. Nu trebuie să scadă de tot pentru că având zeamă, se va însiropa blatul. După ce oprim focul la mere, adăugăm scorțișoara și amestecăm bine. Se lasă să se răcească atât blatul, cât și merele. După ce s-a răcit, blatul se va tăia în două și se va umple cu compoziția de mere. Se ornează cu frișcă și se va pudra cu scorțișoară. Se ține la rece până în momentul servirii. Poftă bună!
Este un tort absolut delicios si foarte simplu de facut. L.am facut aproape in fiecare saptamana postul acesta.Totusi recomand sa se dubleze cantitatile pentru a iesi mai inalt pentru ca din cantitatile mentionate nu iese un blat foarte gros.
Comentarii (20):
Multumesc. Este foarte reusit, si are gust deosebit.
Este un tort absolut delicios si foarte simplu de facut. L.am facut aproape in fiecare saptamana postul acesta.Totusi recomand sa se dubleze cantitatile pentru a iesi mai inalt pentru ca din cantitatile mentionate nu iese un blat foarte gros.
Super buna
Minunat
L-am facut si toti au spus ca este " Excelent"
Minunat
Super-buper n-am cuvinte
kkkklllaaaasss
Excelent
Minunat
Pai daca ornezi cu frisca, mai e de post???!!!