Petitchef

Tort cu mere - de post

Un desert deosebit pentru zilele de post

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Preparare

  • Într-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara.
    În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada.
    Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide.
    La sfărșit adăugăm nuca și amestecăm bine până la omogenizare.
    Compoziția se pune într-o tavă rotundă de tort unsă bine cu ulei (sau margarină).
    Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

    Curățăm merele de cotor, eu întotdeauna păstrez coaja de la măr, dar dacă doriți puteți să o îndepărtați.
    Merele fie se toacă mărunt, fie se dau pe răzătoare.
    Se amestecă cu zahărul și se pun la foc mic până scade o bună parte din zeamă.
    Nu trebuie să scadă de tot pentru că având zeamă, se va însiropa blatul.
    După ce oprim focul la mere, adăugăm scorțișoara și amestecăm bine.
    Se lasă să se răcească atât blatul, cât și merele.
    După ce s-a răcit, blatul se va tăia în două și se va umple cu compoziția de mere.
    Se ornează cu frișcă și se va pudra cu scorțișoară.
    Se ține la rece până în momentul servirii.
    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (20):

sunic, 25/03/2015

Multumesc. Este foarte reusit, si are gust deosebit.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2014

Este un tort absolut delicios si foarte simplu de facut. L.am facut aproape in fiecare saptamana postul acesta.Totusi recomand sa se dubleze cantitatile pentru a iesi mai inalt pentru ca din cantitatile mentionate nu iese un blat foarte gros.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/03/2014

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2013

Minunat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2014

L-am facut si toti au spus ca este " Excelent"

(0) (0) Abuz
08/12/2014

Minunat

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Super-buper n-am cuvinte
kkkklllaaaasss

(0) (0) Abuz
19/01/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Minunat

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Pai daca ornezi cu frisca, mai e de post???!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează