Pentru Halloween, dăm totul când vine vorba de a face un desert diabolic de delicios...! Și aici, secretul nostru va fi în decor. Pentru că da, un desert de Halloween poate fi atât delicios, cât și terifiant! Dovada cu acest tort Bundt extra pufos și glazura sa amuzantă. Sigur că veți adora efectul ;-)
Formă din silicon pentru tort bundt (puteți folosi o formă clasică)
Preparare
Bateți ouăle cu zahărul 5 minute la viteză maximă, până când amestecul își dublează volumul.
Adaugați smântâna și amestecați bine. Adaugați apoi faina și praful de copt, în mai multe reprize.
Adăugați apoi untul topit și ciocolata și amestecați bine până obținem un aluat fin.
Turnați aluatul într-o formă unsă cu unt. Puteți unge forma cu unt sau ulei vegetal. Noi am folosit o matriță de silicon, dar asta este opțional.
Coaceți 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 170°C. Verificați gătirea cu o scobitoare, dacă iese curată, este gata, dacă a mai rămas puțin aluat pe scobitoare, mai urmăriți gătitul pentru câteva minute.
Răciți tortul înainte de a-l desface. Tăiați umflăturile (dacă există) pentru a avea o prăjitură plată dedesubt.
Glazura: Amestecați crema de brânză, zahărul pudră și apa fierbinte. Adaugați colorantul alimentar și ajustați în funcție de culoarea pe care vreți să o aibă glazura dvs. monstruoasă.
Puneți glazura pe tort, apoi adăugați ochii mici de zahăr. Iată, micuțul dvs. tort monstruos este gata :-)
Nu am o formă de tort Bundt, cu ce o pot înlocui? Puteți folosi o formă de savarină care are și o gaură în mijloc. Noi am folosit o matriță din silicon, dar o matriță clasică va funcționa bine. Amintiți-vă să o ungeți bine (și să o pudrați făină dacă nu este silicon).
Este posibil să înlocuim ciocolata neagră în acest tort? Puteți folosi orice ciocolată în acest tort. Nu uitați să ajustați puțin cantitatea de zahăr. Prăjitura este deja foarte dulce din cauza glazurii zaharoase care o acoperă.
Se poate congela tortul? Poți congela tortul dar va trebui să faci glazura și să îl decorezi în ultimul moment!