Tort de halloween cu glazură diabolică

Gustări
Foarte ușor
2 ore

Pentru Halloween, dăm totul când vine vorba de a face un desert diabolic de delicios...! Și aici, secretul nostru va fi în decor. Pentru că da, un desert de Halloween poate fi atât delicios, cât și terifiant! Dovada cu acest tort Bundt extra pufos și glazura sa amuzantă. Sigur că veți adora efectul ;-)

Ingrediente

8

Glazura:

(pentru culoare):

Materiale

  • 1 robot de patiserie (sau un mixer electric)
  • 1 spatulă (sau lingură)
  • Formă din silicon pentru tort bundt (puteți folosi o formă clasică)

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare1 oră
Gătire45 min
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 1Bateți ouăle cu zahărul 5 minute la viteză maximă, până când amestecul își dublează volumul.
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 2Adaugați smântâna și amestecați bine.
    Adaugați apoi faina și praful de copt, în mai multe reprize.
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 3Adăugați apoi untul topit și ciocolata și amestecați bine până obținem un aluat fin.
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 4Turnați aluatul într-o formă unsă cu unt.
    Puteți unge forma cu unt sau ulei vegetal.
    Noi am folosit o matriță de silicon, dar asta este opțional.
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 5Coaceți 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 170°C. Verificați gătirea cu o scobitoare, dacă iese curată, este gata, dacă a mai rămas puțin aluat pe scobitoare, mai urmăriți gătitul pentru câteva minute.
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 6Răciți tortul înainte de a-l desface.
    Tăiați umflăturile (dacă există) pentru a avea o prăjitură plată dedesubt.
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 7Glazura:
    Amestecați crema de brânză, zahărul pudră și apa fierbinte. Adaugați colorantul alimentar și ajustați în funcție de culoarea pe care vreți să o aibă glazura dvs. monstruoasă.
  • Tort de Halloween cu glazură diabolică - Preparare etapa 8Puneți glazura pe tort, apoi adăugați ochii mici de zahăr. Iată, micuțul dvs. tort monstruos este gata :-)

Punctează această reţetă

Observații

Nu am o formă de tort Bundt, cu ce o pot înlocui?
Puteți folosi o formă de savarină care are și o gaură în mijloc. Noi am folosit o matriță din silicon, dar o matriță clasică va funcționa bine. Amintiți-vă să o ungeți bine (și să o pudrați făină dacă nu este silicon).

Este posibil să înlocuim ciocolata neagră în acest tort?
Puteți folosi orice ciocolată în acest tort. Nu uitați să ajustați puțin cantitatea de zahăr. Prăjitura este deja foarte dulce din cauza glazurii zaharoase care o acoperă.

Se poate congela tortul?
Poți congela tortul dar va trebui să faci glazura și să îl decorezi în ultimul moment!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: