Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade). Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza strop cu strop ciocolata fluida. Se separa ouale. Se inglobeaza pe rand galbenusurile in crema de unt. Se bat albusurile intr-un vas , se adauga 100 g zahar si se bate bezea. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se inglobeaza in compozitia de ciocolata jumatate din cantitatea de albus; se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza bine. Se aseaza deasupra restul de albus batut si se inglobeaza.
Compozitia se aseaza intr-o forma de tort(26 cm) unsa numai pe fund. Se coace blatul la cuptor timp de 50-55 min. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se desprinde apoi marginea acesteia si se indeparteaza. Blatul se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se desprinde de pe fundul formei si se lasa sa se raceasca complet.
Blatul se taie pe trei niveluri. Se incalzeste gemul si se unge fiecare nivel cu cate 50 g gem, se suprapun nivelele. Se unge tortul de jur imprejur cu restul de gem topit. Se topeste ciocolatata cu lapte in bain-marie si se pune deoparte o cantitate mica intr-un sprit cu deschidere mica. Se acopera tortul cu restul de ciocolata , se inscriptioneaza si se decoreaza cu ciocolata rasa.
Comentarii (21):
Azi am incercat reteta si e foarte bun !!!!!
Foarte bun am facut acest tort si sa primit
Deja este in cuptor ...dupa cum cred v-a fi la final un tort foatre bun ,mai ales ca il prepar pentru aniversarea fiului meu .....
A fost foarte bun mi-a placut o sa incerc si alte retete de pe saitul acesta
Ce ma fac si acesta i-mi place?
Mmmmmmmmmmm
Exelent preferata mea
Nemaipomenita!
Foarte frumos
Nu e cine stie ce