Petitchef

Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte

Un tort pentru impatimitii ciocolatei !

Desert
8 porții
20 min
55 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat de ciocolata:

Umplutura & glazura:

Preparare

  • Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade).
    Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza strop cu strop ciocolata fluida. Se separa ouale. Se inglobeaza pe rand galbenusurile in crema de unt. Se bat albusurile intr-un vas , se adauga 100 g zahar si se bate bezea. Se incinge cuptorul la 180 grade.
    Se inglobeaza in compozitia de ciocolata jumatate din cantitatea de albus; se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza bine. Se aseaza deasupra restul de albus batut si se inglobeaza.
  • Compozitia se aseaza intr-o forma de tort(26 cm) unsa numai pe fund. Se coace blatul la cuptor timp de 50-55 min. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se desprinde apoi marginea acesteia si se indeparteaza. Blatul se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se desprinde de pe fundul formei si se lasa sa se raceasca complet.
  • Blatul se taie pe trei niveluri. Se incalzeste gemul si se unge fiecare nivel cu cate 50 g gem, se suprapun nivelele. Se unge tortul de jur imprejur cu restul de gem topit.
    Se topeste ciocolatata cu lapte in bain-marie si se pune deoparte o cantitate mica intr-un sprit cu deschidere mica.
    Se acopera tortul cu restul de ciocolata , se inscriptioneaza si se decoreaza cu ciocolata rasa.


Poze

Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte
Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte - poza 2
Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte - poza 3

Întrebări:




Comentarii (21):

07/01/2016

Azi am incercat reteta si e foarte bun !!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/02/2015

Foarte bun am facut acest tort si sa primit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/09/2014

Deja este in cuptor ...dupa cum cred v-a fi la final un tort foatre bun ,mai ales ca il prepar pentru aniversarea fiului meu .....

(0) (0) Abuz
14/04/2014

A fost foarte bun mi-a placut o sa incerc si alte retete de pe saitul acesta

(0) (0) Abuz
ploscar_a2013
ploscar_a2013, 11/12/2013

Ce ma fac si acesta i-mi place?

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Mmmmmmmmmmm

(0) (0) Abuz
25/10/2013

Exelent preferata mea

(0) (0) Abuz
lenocika, 26/09/2013

Nemaipomenita!

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Foarte frumos

(0) (0) Abuz
25/05/2013

Nu e cine stie ce

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează