Tort de ciocolata si crema de lapte
Ingrediente
10
pentru crema de lapte:
in plus avem nevoie de:
Glazura:
Preparare
Preparare30 min
Gătire35 min
- Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pina vom obtine o compozitie alba si spumoasa. Incorporam ouale pe rind, mixind in continuu. Faina, cacaoa si praful de copt le cernem si cu ajutorul unei site le cernem peste compozitia de oua+unt+ zahar, mixind cu viteza cea mai mare ingredientele, pina vom obtine o compozitie fara cocoloase.
- Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametru de circa 20 cm in care punem o coala de hirtie de copt, nivelam cu un cutit si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 35-40 de minute, depinde de cuptor, e bine sa facem o proba cu scobitoarea.
- Intr-o craticioara cu talpa groasa, punem laptele iar cind aceste incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam esenta, faina si zaharul cernute, amestecind continuu sa nu se formeze cocoloase.
- Punem din nou cratita pe foc si amestecam continuu pina ce aceasta se ingroasa, timp de citeva minute. Lasam crema sa se raceasca sau o punem intr-un alt vas cu apa rece si amestecam continuu pentru a grabi racirea.
- Intre timp mixam frisca si adaugam crema de lapte peste ea si amestecam cu o lingura din jos in sus, pina se incorporeaza bine.
- Punem vasul cu crema la frigider si o lasam la rece pina in momentul utilizarii. Luam blatul, il taiem in trei parti egale, stropim blatul cu suc de portocale , punem jumatate din crema pe prima parte de blat, repetam operatia cu a doua parte de blat, iar la sfirsit acoperim cu blat si turnam glazura de ciocolata amaruie peste tort.
- Topim pe aburi ciocolata, iar cind aceasta s-a topit toata adaugam untul si dam vasul de pe aburi, amestecind repede pina se topeste si acesta. Asa zisul decor, care nu prea mi-a placut cum a iesit, l-am facut cu ciocolata alba topita, dar probabil ca ar fi trebuit sa astept sa se intareasca un pic ca sa nu fie prea lichida. Frumos, n-a iesit prea frumos, dar pot sa va asigur ca e foarte gustos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Gustos si frumos
anonymous
F buna reteta si f usor de preparat!
anonymous
Super buna
Punctează această reţetă