Blat: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .
Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma ...daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme ..atunci este gata.
Crema: Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Glazura: Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina ,fluida. Blatul racit se taie in trei foi egale .Se aseaza pe un platou prima foaie se insiropeaza cu siropul fiert , racit si aromatizat cu rom si lamaie.
Se intinde o parte din crema ,se aseaza si a doua foaie deasemeni se insiropeaza se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.
Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine. Se glaseaza cu glazura de ciocolata si se decoreaza cu frunze din ciocolata si crema sau dupa imaginatia fiecaruia.
Comentarii:
Arata supersenzational !!!!
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Acest tort este foarte bun
F.f.frumos,trebue sa fie nemaipomenit.Am sa incerc aceasta reteta
Bun si fain!!!!!!!!!!!!!!
Arata foarte bine o sa l incerc si eu.
E NEMAIPOMENITA !
Bun
Mmmmmmmm bun