Petitchef

Tort ganache

Un tort delicios, ciocolatos, pentru ocazii speciale.

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Blatul îl face fiecare cum preferă, doar să fie un blat cu cacao.

    Daca il faceti in casa, se folosesc 8 sau 10 oua (in functie de marime), 10 linguri de zahar, zahar vanilat 2 pliculete, razatura de lamaie, esenta de rom, 3-4 linguri de ulei, 2 linguri de cacao de buna calitate, 8 linguri de faina, un praf de copt.

    Se incepe cu albusurile mixate spuma cu zaharul inclusiv cel vanilat, apoi se adauga pe rand mixand continuu, galbenusurile, uleiul, aromele, faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt (inainte de a adauga faina dati viteza mixerului la 1).

    Se pune aluatul in forma de tort tapetata cu hartie, la cuptorul preincalzit cca 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Când este rece, se dezlipeste cu atentie hartia de copt, apoi se taie în 3 pe orizontală.
  • Crema: frișca se mixează la viteza 2 sau 3 cu o ciocolată topită într-o linguriță de unt și eventual 3 linguri de apă (depinde de conținutul ei în cacao: dacă are mai multă cacao, trebuie și apă, altfel se întărește prea mult).

    Topitura trebuie să fie bine răcorită, dar totuși încă fluidă, și se toarnă câte puțin, în fir subțire, în frișcă. Va ieși o cremă mai moale, chiar dacă stă la rece, dar așa este crema ganache. Însă nu va curge pe lângă tort, fiți fără grijă :)
  • Siropul: zahărul se pune la ars într-un ibric de 1 litru, pe foc mic. Se lasă ca zahărul de la fundul ibricului să devină maro deschis (un strat de maxim 1 cm de zahăr ars este de ajuns), apoi se adaugă apa și se lasă la foc moale până când începe să fiarbă.

    Din când în când încercați cu o lingură dacă mai sunt bucățele de zahăr ars lipite de fundul ibricului. Când siropul este fiert și tot zahărul e dizolvat, se lasă la răcorit, apoi se adaugă esența de rom.

    Acest fel de sirop nici nu se evaporă prea repede din tort și dă și o aromă deosebită prăjiturilor.
  • Un blat se pune pe un platou rotund (de preferință cu un diametru cu minim 2-3 cm mai mare decât forma de tort) și se însiropează.

    Apoi așezați inelul formei de tort în jurul blatului, perfect închis. Puneți jumătate din cremă și nivelați.

    Așezați al doilea blat, însiropați și turnați restul de cremă, nivelând cu o spatulă. Pe deasupra se toarnă o glazură caldă făcută din a doua ciocolată, topită în a doua linguriță de unt.

    Nivelați rapid cu o spatulă sau un cuțit cu lama lată. Dați la rece măcar 4-5 ore.
  • Înainte de a servi, scoateți inelul de la forma de tort, uniformizați crema de pe lateral, ornați după dorință (eu am folosit ornamente din comerț) și serviți musafirilor.

    Mai multe poze din timpul prepararii gasiti la: http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/2013/04/tort-ganache.html


Întrebări:




Comentarii:

15/12/2017

2 ciocolate??? de câta cantitate?

(0) (0) Abuz
18/02/2017

Bomba de ciocolat? !

(0) (0) Abuz
13/11/2013

Ok

(0) (0) Abuz
13/11/2013

Ff bun!

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Acum l-am terminat..... super usor de preparat.....mersi pt reteta....

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Minunata

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Ok

(0) (0) Abuz
06/05/2013

Cool

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Excelent si usor de facut!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează