Pentru inceput puneti toate ingredientele uscate intr-un castron si amestecati-le bine.
Apoi adaugati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie si amestecati pana ce obtineti o compozitie omogena.
Adaugati apa fiarta, putin cate putin ,si nu va speriati ca veti obtine o compozitie foarte lichida. Tapetati doua forme rotunde de prajitura cu hartie de copt si turnati compozitia de ciocolata.
Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Cand sunt gata scoateti din cuptor lasati sa se racoreasca in forma pentru 10 minute apoi scoateti blaturile pe un gratar de bucatarie, indepartati hartia de copt si lasati sa se raceasca complet.
Pentru crema mixati untul pana ce devine moale si pufos. Adaugati jumatate din zaharul pudra si mixati pana ce acesta se incorporeaza complet. Adaugati si restul de zahar cu o lingura de lapte mixand continuu pana ce obtineti o crema moale.
Cand blaturile s-au racit asezati primul blat pe un suport de tort sau chiar o farfurie si intindeti crema apoi asezati celalalt blat deasupra.
Eu am ornat tortul meu cu un strat de icing din comert pe care il aveam in dulap asteptand o ocazie speciala dar daca doriti un tort complet de ciocolata topiti pe baie de aburi 200g de ciocolata cu 200 g frisca lichida si turnati peste tort.
Comentarii (29):
E foarte buna
Este perfect pentru ziua copilului meu
Super
Imi place mult aceasta reteta, am facut-o foarte rapid si foarte buna!
Lam facut si e delicios
Este forte usor de facut dar si foarte rapid. merci mui bien
Foarte bun..
Minunat
Arata bine vreau sa-l fac de Craciun.
Bun excelent