Home
Rețete
Desert
Tort
Tort de ciocolata
Tort cu cacao
Tort de ciocolată cu marshmallow
Tort de ciocolată cu marshmallow
un dulce de nerefuzat
Ingrediente
8
75 g unt,
200 g zahăr pudră,
3 ouă,
50 g ciocolată neagră min 50% cacao ,
1 lingură cacao,
200 ml lapte bătut,
200 g făină,
1 plic praf de copt,
1 praf de sare,
175 g marshmallows,
2 linguri lapte,
2 linguri zahăr pudră,
2 albușuri de ou,
1 borcan dulceață zmeură,
200 g frișcă.
Sirop: 250 ml apă și 3 linguri zahăr.
Preparare
Pentru blat: Cernem într-un castron făina cu cacao, sarea și praful de copt. Topim ciocolata neagra, fie într-un vas ce-l punem în alt vas cu apă fierbinte, fie la microunde. Batem bine untul (de la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugăm ouăle (tot de la temperatura camerei) unul câte unul. Apoi adăugăm ciocolata topită, laptele bătut și ingredientele uscate (făina, cacao, sare, praf de copt). Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort (de preferat cu pereții detașabili) unsă bine cu unt. Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până este bine copt blatul. Se lasă la răcit. Se face un sirop din 250 ml apă cu 3 linguri cu vârf de zahăr. Blatul se taie în două. Se pune pe un platou partea de jos, se însiropează cu jumătate din sirop, se unge cu 1/2 borcan de zmeură, se pune frișca bătută. Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat, se însiropează și se unge cu restul de dulceață. Păstrăm 2 -3 lingurițe pentru decor. Pregătim glazura de marshmallow. Într-o tigaie punem laptele și marshmallow la foc mic și lăsăm până se topesc. Separat batem bine albușurile cu 2 linguri de zahăr, după care le încorporăm în bezelele topite. Glazurăm tortul și ornăm cu marshmallow și dulceață de zmeură. Se păstrează la rece până la servire. Se taie cu un cuțit fierbinte (trecut prin flacără). Poftă bună!
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii (11):
-
-
Pe voi cei cararora nu va place tortul meu o sa va servesc cu un "tortulet cumparat"
Cu cat mai multe "E-uri" ;)
Este foarte bun, si eu as manca din el, cui nu-i convine sa nu citeasca reteta si sa nu manance...sau voi sunteTI d'aia care mananca dupa retele clasice din cartile de bucate de acum 20 de ani si nu schimba nici macar un condiment din reteta chiar daca nu-i place...SUNTETI VARZA!!!!!!!!!!!!!!
Am sa incerc si eu, mi se pare ok combinatia de zmeura/ frisca
....si de ziua ta nu ti-ai fi putut tu cumpara un tortulet (ca de facut...nu prea te pricepi)! Ti-ai fi facut si tu o bucurie ...nu o "pleasca"!
Groaznic
Mai este de imbunatatit
Doamne fereste! Am vazut-o si pe asta!
Master Chef! unde esti?
Aceasta reteta s-o trantesti!?
Dacă i-ați fi vizitat site-ul (nu situl dragă Mihaela) ați fi înțeles-o pe săraca fată. Un misogin. (LOL)