Tort despacito

Gustări
Foarte ușor
1 h 20 m

Un desert din Brazilia- tort Despacito! Un blat pufos de cacao si un mousse de ciocolata; o asociere perfecta intre cele 2. Reteta mai jos ↓ ↓

Ingrediente

8

Blatul :

Siropul:

Mousse-ul:

Decor:

Materiale

  • forma cu inel - 18 cm diametru
  • Punga de patiserie
  • mixer electric
  • spatula
  • Spatula

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare30 min
Gătire25 min
  • Tort Despacito - Preparare etapa 1Blatul cu ciocolata:
    In vasul mixerului, bateti ouale, vanilia si zaharul, pana la dublarea volumului.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 2Adaugati cacaoa cernuta, faina si praful de copt, apoi adaugati sarea si incorporati totul folosind o spatula.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 3Turnati aluatul intr-o forma de copt cu inel, unsa bine si coaceti in cuptor preincalzit la 180° C timp de 20 de minute. Scoateti din cuptor si intoarceti blatul, apoi puneti-l inapoi in forma.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 4Siropul de cafea cu ciocolata:
    Incalziti laptele, zaharul, cafeaua solubila și cacaoa, intr-o cratita. Lasati sa fiarba timp de 5 minute, apoi lasati sa se raceasca.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 5Spuma de ciocolata :
    Puneti vasul mixerului, paletele mixerului si smantana lichida, la congelator cu 20 de minute inainte de utilizare.
    Apo scoateti totul si bateti frisca. Topiti ciocolata cu lapte si ciocolata neagra.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 6Turnati imediat amestecul de ciocolata topita in frisca si amestecati pentru a incorpora ciocolata.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 7Faceti gauri in blat, folosind un bat de lemn, apoi turnati siropul de ciocolata peste el.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 8Asezati o folie de acetat in jurul tortului inainte de a pune spuma, apoi acoperiti cu mousse de ciocolata. Neteziti bine partea superioara si raciti timp de 30 de minute.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 9Topiti putina ciocolata neagra si transferati-o intr-o punga de patiserie. Taiati un pic varful si faceti linii orizontale de ciocolata peste mousse.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 10Apoi cu o scobitoare sau varful unui cutit, faceti linii de sus in jos, pentru a forma un model.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 11Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Carmen

Gustos și Ușor de făcut!

am gătit această rețetă
abuz