Blatul cu ciocolata: In vasul mixerului, bateti ouale, vanilia si zaharul, pana la dublarea volumului.
Adaugati cacaoa cernuta, faina si praful de copt, apoi adaugati sarea si incorporati totul folosind o spatula.
Turnati aluatul intr-o forma de copt cu inel, unsa bine si coaceti in cuptor preincalzit la 180° C timp de 20 de minute. Scoateti din cuptor si intoarceti blatul, apoi puneti-l inapoi in forma.
Siropul de cafea cu ciocolata: Incalziti laptele, zaharul, cafeaua solubila și cacaoa, intr-o cratita. Lasati sa fiarba timp de 5 minute, apoi lasati sa se raceasca.
Spuma de ciocolata : Puneti vasul mixerului, paletele mixerului si smantana lichida, la congelator cu 20 de minute inainte de utilizare. Apo scoateti totul si bateti frisca. Topiti ciocolata cu lapte si ciocolata neagra.
Turnati imediat amestecul de ciocolata topita in frisca si amestecati pentru a incorpora ciocolata.
Faceti gauri in blat, folosind un bat de lemn, apoi turnati siropul de ciocolata peste el.
Asezati o folie de acetat in jurul tortului inainte de a pune spuma, apoi acoperiti cu mousse de ciocolata. Neteziti bine partea superioara si raciti timp de 30 de minute.
Topiti putina ciocolata neagra si transferati-o intr-o punga de patiserie. Taiati un pic varful si faceti linii orizontale de ciocolata peste mousse.
Apoi cu o scobitoare sau varful unui cutit, faceti linii de sus in jos, pentru a forma un model.
Comentarii:
Gustos și Ușor de făcut!