Tort padurea neagra - reteta pas cu pas

Desert
8 porții
Dificil
3 h 20 m

Un adevarat deliciu cu ciocolata, frisca si visine. Tortul “Padurea neagra” este un desert german, rafinat, potrivit pentru o aniversare sau petrecere. Combinatia de gusturi si arome sigur te va face sa iti doresti inca o felie!


Ingrediente

8

Blatul de cacao :

Siropul de cirese:

Crema chantilly :

Decor :


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare3 ore
Gătire20 min


Observații

Ciresele: le puteti inlocui cu visine in sirop sau cirese proaspete daca este sezonul
Kirsch: Noi am pus putin alcool, dar daca va place putin mai intens, dublati cantitatea de kirsch.
Chantilly: aveti grija la temperatura ambientala cand faceti acest desert. Chiar daca este foarte rece, crema nu se umfla daca este prea cald. In acest caz adaugati un pic mascarpone pentru a stabiliza crema.
Nu aveti un cerc de coacere? Puteti utiliza optional cercul unei matrite detasabile, luand in considerare dimensiunea si proportia ingredientelor.
Nu aveti banda de acetat? Folosit o folie de plastic mai dura sau chiar o coperta de la un dosar de plastic.
Timp de pastrare: acest desert se poate pastra timp de 3 zile in frigider... daca rezista nemancat pana atunci!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

cata, 23/08/2018

L-am facut de 2 ori

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
20/09/2017

O voi face maine..!!!!!

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
teo_r2018, 30/12/2019

Ce este kirsch?

(0) (0) abuz
Rozalia, 03/01/2019

Am o mica nelamurire, la inceputul retetei se spune de VISINE iar in continut de cirese!Totusi ce se foloseste?

(0) (0) abuz
alex, 03/10/2017

Visine sau cirese

(2) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Visine

dinu_c2015, 02/10/2017

Il voi face de ziua mea,cred ca e demential

(1) (0) abuz



+