Tort simplu de ciocolată
Iată rețeta noastră esențială de tort simplu de ciocolată, perfect pentru toate ocaziile, fie că este un o zi de naștere, o petrecere sau pur și simplu pentru a vă răsfăța, la o gustare. Acest tort, moale și pufos va încânta papilele gustative ale celor mici și celor mari. Ușor și rapid de făcut, este un desert literalmente la îndemâna tuturor :-) Urmează rețeta noastră pas cu pas și bucură-te!
Ingrediente
Materiale
- O tavă de copt
- castron
- cuptor
Rețete inrudite
-
Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat!
-
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
-
Tort cu ciocolata si caramel sarat
-
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C
Într-un castron adăugam zahărul, ouăle și amestecăm, apoi adăugam făina și praful de copt și amestecam din nou bine.Topiți ciocolata și untul împreună la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.
Adăugați ciocolata topită peste amestecul anterior.
Puneți într-o tava unsă cu unt și dați la cuptor pentru 30 de minute la 180°C.
Gata!
Observații
Timp de gătire:
Schimbați timpul de gătire în funcție de textura pe care doriți să o obțineți. Scurtați-l pentru un tort mai moale.
Ciocolată:
Se poate înlocui cu lapte sau ciocolata alba!
Adăugarea altor ingrediente:
Adăugați fructe uscate precum nucile zdrobite și migdalele pentru a adăuga o notă crocantă tortului.
Puteți stropi tortul cu nucă de cocos rasă pentru a schimba zahărul pudră!
Suport:
Nu ezita să-ți însoțești felia de tort cu cremă, frișcă, coulis sau chiar o linguriță de înghețată.
Cum se păstrează ?
Înfășurați-l în folie de plastic sau puneți-l într-un recipient ermetic, apoi păstrați-l la frigider. Se poate păstra 2 zile.
Cum să decorezi un tort de ciocolată?
Puteți folosi ganache de ciocolată, frișcă, chipsuri de ciocolată, fructe proaspete, flori comestibile.
Când să desfacem din tavă?
Se recomandă să lăsați să se răcească în tava sa aproximativ 10 până la 15 minute după ce ați scos-o din cuptor. Apoi, treceți un cuțit pe margini pentru a desprinde tortul din formă, apoi desfaceți-l cu grijă.