Petitchef

Tort simplu de ciocolată

Iată rețeta noastră esențială de tort simplu de ciocolată, perfect pentru toate ocaziile, fie că este un o zi de naștere, o petrecere sau pur și simplu pentru a vă răsfăța, la o gustare. Acest tort, moale și pufos va încânta papilele gustative ale celor mici și celor mari. Ușor și rapid de făcut, este un desert literalmente la îndemâna tuturor :-) Urmează rețeta noastră pas cu pas și bucură-te!

Desert
8 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8
Cost estimat: 3.68 (0.46€/porție)

Materiale

  • O tavă de copt
  • castron
  • cuptor

Preparare

  • Etapa 1 - Tort simplu de ciocolată
    Preîncălziți cuptorul la 180°C

    Într-un castron adăugam zahărul, ouăle și amestecăm, apoi adăugam făina și praful de copt și amestecam din nou bine.
  • Etapa 2 - Tort simplu de ciocolată
    Topiți ciocolata și untul împreună la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.
  • Etapa 3 - Tort simplu de ciocolată
    Adăugați ciocolata topită peste amestecul anterior.
  • Etapa 4 - Tort simplu de ciocolată
    Puneți într-o tava unsă cu unt și dați la cuptor pentru 30 de minute la 180°C.
  • Etapa 5 - Tort simplu de ciocolată
    Gata!

Echipamente de gătit

Cuptor
Microunde

Observații:

Timp de gătire:
Schimbați timpul de gătire în funcție de textura pe care doriți să o obțineți. Scurtați-l pentru un tort mai moale.
Ciocolată:
Se poate înlocui cu lapte sau ciocolata alba!

Adăugarea altor ingrediente:
Adăugați fructe uscate precum nucile zdrobite și migdalele pentru a adăuga o notă crocantă tortului.
Puteți stropi tortul cu nucă de cocos rasă pentru a schimba zahărul pudră!

Suport:
Nu ezita să-ți însoțești felia de tort cu cremă, frișcă, coulis sau chiar o linguriță de înghețată.

Cum se păstrează ?
Înfășurați-l în folie de plastic sau puneți-l într-un recipient ermetic, apoi păstrați-l la frigider. Se poate păstra 2 zile.

Cum să decorezi un tort de ciocolată?
Puteți folosi ganache de ciocolată, frișcă, chipsuri de ciocolată, fructe proaspete, flori comestibile.

Când să desfacem din tavă?
Se recomandă să lăsați să se răcească în tava sa aproximativ 10 până la 15 minute după ce ați scos-o din cuptor. Apoi, treceți un cuțit pe margini pentru a desprinde tortul din formă, apoi desfaceți-l cu grijă.

Poze

Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată - poza 2
Tort simplu de ciocolată - poza 3
Tort simplu de ciocolată - poza 4
Tort simplu de ciocolată - poza 5
Tort simplu de ciocolată - poza 6
Tort simplu de ciocolată - poza 7
Tort simplu de ciocolată - poza 8
Tort simplu de ciocolată - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează