Apa, zaharul, vanilia, se pun la fiert si se face un sirop. Perele se curata de coaja, se desfac felii, se scot casutele cu samburii si se fierb in sirop, la foc domol, pana se inmoaie.
Se poate servi imediat sau se poate pastra pentru iarna. In acest caz se toarna clocotit in borcane, se acopera cu celofan, se acopera cu o patura sau perne, pentru a se raci cat mai incet. Dupa 24-48 ore, cand s-au racit bine, se scot si se pun la pastrat.
Comentarii:
Excelent!!!!Super,tare!Cea mai usoara reteta ever! :]
Cat compot iese dintr-un kg de pere?
Multumesc!
Spor la gatit!
500 ml apa ?????? Atat de putin........
Simplu de facut si gustos.
Cea mai buna reteta de compot de pere.....si cea mai usoara.
Like
V
Daca s-ar si putea vedea CE SCRIE AR FI BINE DACA TOT SPUNETI O RETETA LASATI SA SE SI VADA CEVA.