Compot de rubarba în sirop de capsuni

Desert
4 porții
Foarte ușor
25 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min
  • A pus capsunii cu zaharul,feliile de lamîie si apa la fiertpe foc moderat.Dupa ce a tras cîteva clocote,si s-a umflat de cîteva ori,a tras vasul la oparte.A strecurat zeama.
  • A iesit mult mai multa zeama decît a avut nevoie,asa ca în restul de zeama a mai adaugat zahar,si am lasat sa fiarba, pîna s-a legat putin,ca un sirop normal.
  • A spalat si curatat rubarba.Merge foarte usor. Se cresteaza putin la capat,apoi se jupoaie de-a dreptul.
  • Dupa curatarea a 1 kilogram de rubarba,au ramas 800 g.
  • A taiat rubarba în bucati de 2-3-4 cm,si am pus-o în borcane.
  • Sa le umpleti bine,pentru ca dupa fiert,volumul rubarbei scade.
  • A turnat zeama calduta,apoi am închis bine borcanele. Le-a scufundat în apa calda,atît cît sa le acopere, si le-a lasat la fiert/sterilizat 25 minute,pe foc moderat.
  • Dupa ce le-am scos din apa fiarta,le-am acoperit cu prosoape, si le-a lasat la racit pîna a doua zi.
MMayaEsprit

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

24/06/2013

Si bun si sanatos !

(0) (0) abuz