Compot de rubarba în sirop de capsuni
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire10 min
- A pus capsunii cu zaharul,feliile de lamîie si apa la fiertpe foc moderat.Dupa ce a tras cîteva clocote,si s-a umflat de cîteva ori,a tras vasul la oparte.A strecurat zeama.
- A iesit mult mai multa zeama decît a avut nevoie,asa ca în restul de zeama a mai adaugat zahar,si am lasat sa fiarba, pîna s-a legat putin,ca un sirop normal.
- A spalat si curatat rubarba.Merge foarte usor. Se cresteaza putin la capat,apoi se jupoaie de-a dreptul.
- Dupa curatarea a 1 kilogram de rubarba,au ramas 800 g.
- A taiat rubarba în bucati de 2-3-4 cm,si am pus-o în borcane.
- Sa le umpleti bine,pentru ca dupa fiert,volumul rubarbei scade.
- A turnat zeama calduta,apoi am închis bine borcanele. Le-a scufundat în apa calda,atît cît sa le acopere, si le-a lasat la fiert/sterilizat 25 minute,pe foc moderat.
- Dupa ce le-am scos din apa fiarta,le-am acoperit cu prosoape, si le-a lasat la racit pîna a doua zi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: