Petitchef

Pere in sos de vin

Este un desert foarte aromat, special si de efect.

Desert
4 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Sigur ati facut macar o data vin fiert asa ca ceea ce urmeaza nu o sa vi se para deloc greu. Vinul, zeama de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de portocala, zaharul si mirodeniile se pun la fiert.
  • Cand a dat in clocot se adauga afinele si miezul de nuca, iar cu o paleta se introduc perele intregi si curatate de coaja. Vasul folosit trebuie sa fie unul mai micut si adanc, astfel incat perele sa fie acoperite cu vin. Se pune capacul si se fierbe cam 15 minute pana se inmoaie perele.
  • Se scot perele, iar vinul se potriveste de zahar daca este nevoie avut un vin foarte sec si mai adaugat 2 lingurite de miere. Se mai lasa sa fiarba la foc mic inca un sfert de ceas pana se ingroasa si devine asemeni unui sirop.
  • Perele se servesc calde, stropite din belsug cu sosul de vin si cu cate o lingura de smantana. Combinatia este dementiala!
  • Si un pont de la mine: perele in sos de vin pot deveni rapid desertul preferat al copiilor daca vinul este inlocuit cu suc proaspat de fructe.


Întrebări:




Comentarii:

29/12/2013

Un deliciu!

(0) (0) Abuz
10/08/2013

Un desert minunat !

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Excellent!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează