Sigur ati facut macar o data vin fiert asa ca ceea ce urmeaza nu o sa vi se para deloc greu. Vinul, zeama de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de portocala, zaharul si mirodeniile se pun la fiert.
Cand a dat in clocot se adauga afinele si miezul de nuca, iar cu o paleta se introduc perele intregi si curatate de coaja. Vasul folosit trebuie sa fie unul mai micut si adanc, astfel incat perele sa fie acoperite cu vin. Se pune capacul si se fierbe cam 15 minute pana se inmoaie perele.
Se scot perele, iar vinul se potriveste de zahar daca este nevoie avut un vin foarte sec si mai adaugat 2 lingurite de miere. Se mai lasa sa fiarba la foc mic inca un sfert de ceas pana se ingroasa si devine asemeni unui sirop.
Perele se servesc calde, stropite din belsug cu sosul de vin si cu cate o lingura de smantana. Combinatia este dementiala!
Si un pont de la mine: perele in sos de vin pot deveni rapid desertul preferat al copiilor daca vinul este inlocuit cu suc proaspat de fructe.
Comentarii:
Un deliciu!
Un desert minunat !
Excellent!!!